ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Αλικάκος βραβεύονται στη γιορτή του 3x3 στη Βάρκιζα

Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Αλικάκος βραβεύονται στη γιορτή του 3x3 στη Βάρκιζα

Δυο σπουδαίοι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού, ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιώργος Αλικάκος, θα αποτελέσουν τα τιμώμενα πρόσωπα στο Τουρνουά FIBA Greece 3x3 Basketball που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας της Βάρκιζας.

Για δεύτερη χρονιά στη σειρά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει σε συνεργασία με τη Greece3x3 και υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το Τουρνουά στο οποίο μάλιστα αναμένεται να καταγραφεί νέο ρεκόρ συμμετοχών και δη στις κατηγορίες κάτω των 11 και κάτω των 13 ετών.

Ο Γιάννης Σγουρός θα βραβευθεί για την πολυετή διαδρομή και την πολυδιάστατη προσφορά του στο αθλητικό γίγνεσθαι στο οποίο δηλώνει παρών ανελλιπώς και αδιαλείπτως εδώ και 58 χρόνια!

Έπαιξε μπάσκετ στον Έσπερο Θεσσαλονίκη και στον Μίλωνα Νέας Σμύρνης, στον οποίο εν συνεχεία άφησε το έντονο αποτύπωμα του από τις θέσεις του προπονητή και του προέδρου.

Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλος της πενταμελούς Επιτροπής Διεκδίκησης και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Νομάρχης Αττικής, Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ο Γιώργος Αλικάκος θα τιμηθεί επίσης για την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα.

Έπαιξε ποδόσφαιρο στον Άφοβο Αιγάλεω και στον Πανηλειακό, ενώ το 1976 πρωτοστάτησε μαζί με τον Μιλτιάδη Μπουφίδη και τον Δήμο Μαγκλάρα στην επανεισαγωγή του χάντμπολ στην Ελλάδα και στην ίδρυση της ΟΧΕ.

Εκτός από την πολύχρονη ενασχόληση του με τη χειροσφαίριση ο Γιώργος Αλικάκος είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Κοσμήτωρ του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.

Στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Στη μεγάλη μπασκετική και γενικότερα αθλητική γιορτή που είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στη Βάρκιζα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε βραβεύσει δια χειρός του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάννη Μπουρούση.

Οι οκτώ κατηγορίες του Τουρνουά

Οι δυο βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή το βράδυ, με την ευκαιρία της λήξης του Τουρνουά FIBA Greece 3x3 Basketball το αγωνιστικό πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες:

1. U11 mixed (έτη γεννήσεως 2011-2014)

2. U13 mixed (2009-2010)

3. U15 women (2007-2008)

4. U15 men (2007-2008)

5. U18 women (2004-2006)

6. U18 men (2004-2006)

7. Open women (1962-2003)

8. Open men (1962-2003)

Το δημοφιλέστερο αστικό άθλημα του κόσμου

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μπάσκετ: για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προϋπηρεσίας στα γήπεδα και αγωνιστικής καριέρας, καθόσον εδώ ακριβώς έγκεινται η ιδιαιτερότητα, η φιλοσοφία και η κινητήρια δύναμη του 3x3.

Είναι ένα παιχνίδι για όλους!

Το 3x3 Basketball εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς, αρχής γενομένης από πέρυσι στο Τόκιο αποτελεί επίσημο άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, προσελκύει διαρκώς νέους φίλους και αυτή τη στιγμή θεωρείται ως το πιο αναπτυσσόμενο και δημοφιλές αστικό άθλημα στον κόσμο.

Χρηματικά έπαθλα και δώρα

Η νικήτρια ομάδα της κατηγορίας Open Men θα εισπράξει το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 800 ευρώ, ενώ η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση της κατηγορίας θα πάρει 200 ευρώ.

Επίσης οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα διεκδικήσουν ποδήλατα, ρολόγια BOSS, συλλεκτικά στυλό Parker, συλλεκτικές μπάλες και άλλα δώρα.

Κόστος συμμετοχής

1. U11 mixed:20 ευρώ ανά ομάδα και δωρεάν για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

2) U13 mixed:20 ευρώ ανά ομάδα και δωρεάν για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Βάρης- Βούλας -Βουλιαγμένης.

3) U15 women: 20 ευρώ ανά ομάδα και 5 ευρώ ανά άτομο για τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Βάρης –Βούλας- Βουλιαγμένης

4) U15 men: 20 ευρώ ανά ομάδα και 5 ευρώ ανά άτομο για τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

5) U18 women: 40 ευρώ ανά ομάδα και 5 ευρώ ανά άτομο για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

6) U18 men: 40 ευρώ ανά ομάδα και 5 ευρώ ανά άτομο για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

7) Open women: 40 ευρώ ανά ομάδα

8) Open men: 80 ευρώ ανά ομάδα

Διαγωνισμοί α λα ΝΒΑ

Όπως σε κάθε διοργάνωση της Greece3x3, παρομοίως και σε αυτό στη Βάρκιζα θα διεξαχθούν διαγωνισμοί βγαλμένοι από τον κόσμο του ΝΒΑ (Skills Challenge, Τhree-point contest, Shooting Stars, Shoot Αll Around) στους οποίους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι διαγωνιζόμενοι και να διεκδικήσουν πλούσια δώρα.

Η εξόφληση του κόστους συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί κατά την διαδικασία της εγγραφής (Registration), μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων της πρώτης ημέρας του Τουρνουά.

Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δωρεάν τις αγωνιστικές στολές τους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

1.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ: Η δημιουργία προφίλ παίκτη και ομάδας πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας play.fiba3x3.com. Μετά τη δημιουργία του προφίλ οι παίκτες αναζητούν το Τουρνουά που τους ενδιαφέρει με το όνομα Greece 3x3 και δηλώνουν συμμετοχή.

2. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ : Απαιτείται η επίδειξη της Κάρτας Υγείας Αθλητή (για αθλητές και αθλήτριες) ή βεβαίωση υπογεγραμμένη από ιατρό με την οποία βεβαιώνεται η ικανότητα άθλησης και συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες. Οι Κάρτες Υγείας Αθλητή και οι βεβαιώσεις υγείας θα πρέπει να έχουν ισχύ για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

3. ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ: Απαιτείται επίσης η αποδοχή όλων των αγωνιστικών και οργανωτικών όρων του Τουρνουά και των διαγωνιστικών γεγονότων, καθώς επίσης και η αποδοχή όλων των όρων Αποποίησης Ευθύνης, χρήσης Προσωπικών Δεδομένων/ στοιχείων και χρήσης εικόνας και αρχείων πολυμέσων, με την υπογραφή του αντίστοιχου εντύπου WAIVER & GDPR απ’ όλους τους συμμετέχοντες πριν από την είσοδό τους στην αγωνιστική εγκατάσταση.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ