ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το legacy δεν χτίζεται μόνο με πράξεις, αλλά και με λόγια

Ο Γιάννης με τον Θανάση και τη Βερόνικα Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης με τον Θανάση και τη Βερόνικα Αντετοκούνμπο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο τρόπος με τον οποίο μίλησαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στη media day που διοργανώθηκε εκτάκτως στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" είναι αρκετός για να καταδείξει πως το legacy δεν "χτίζεται" μόνο με πράξεις (βλ. τίτλους), αλλά και με... λόγια.

Κάτι παραπάνω από τρία τέταρτα κράτησε η συνέντευξη Τύπου των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο. Χρόνος λίγος για να μπορέσεις να "πάρεις" όσα (αντικεμενικά) θέλεις από τους δύο πρωταθλητές του ΝΒΑ, χρόνος αρκετός όμως για να αποτυπωθεί το ποιόν τους.

Όχι ότι δεν το ήξεραν όσοι τους άκουγαν να μιλούν από την Αίθουσα Τύπου του "Ελευθέριος Βενιζέλος". Κάθε υπενθύμιση όμως, κάνει καλό.

Εν προκειμένω, η μεγαλύτερη αξία όσων ανέφεραν σε αυτό το διάστημα δεν είχε να κάνει με το πώς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Μπρούκλιν Νετς ή με το πώς κατάφεραν να υποτάξουν τους Φοίνιξ Σανς στους NBA Finals. Πολύ απλά γιατί αυτά είναι επιτεύγματα που ξεθωριάζουν στον χρόνο. Υπάρχουν κι άλλα όμως, που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένα και αποτελούν την πραγματική ουσία του "legacy".

Σαν αυτό που έχει ήδη αρχίσει να "χτίζουν" ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Το ίδιο ρήμα χρησιμοποίησαν κι εκείνοι, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν όσα αποκάλυψε ο Θοδωρής Ιακωβίδη, λίγη ώρα μετά το δικό του φινάλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ξέρω πόσο δύσκολο είναι γι αυτόν. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώνει μόνος του. Τους ανθρώπους πρέπει να τους χτίζεις, όχι να τους γκρεμίζεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Greek Freak. Κι αν υπάρχει ένας που ξέρει από γκρέμισμα και χτίσιμο ανθρώπων, είναι αυτός. Όταν από τα Σεπόλια και τον Ζωγράφου, σε εποχές που παιδιά της ηλικίας του έβλεπαν τα δικά τους όνειρα να γκρεμίζονται, εκείνος έχτιζε τα δικά του. Όχι με δική τους επιλογή, αλλά εξαιτίας άλλων.

Αυτό που έγινε σαφές (και) στην προκειμένη περίπτωση των δηλώσεων του Γιάννη και του Θανάση είναι πως τα στατιστικά, τα νούμερα, οι τίτλοι, τα δαχτυλίδια δεν λένε τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή.

Είναι από τις περιπτώσεις που καταδεικνύεται πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα λόγια (σαν αυτά που ειπώθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος") έχουν μεγαλύτερη αξία από τις πράξεις (βλ. τα νούμερα στο ΝΒΑ) για το "legacy" ενός αθλητή, για το πώς βοηθάει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του mindset των παιδιών.

Γιατί αυτό έχουν καταφέρει ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Να "χτίζουν" την κληρονομιά τους με αυτά που λένε και με τα μηνύματα που περνούν.

Με την ελπίδα πως δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν την εξαίρεση, αλλά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους κι άλλοι αθλητές. Γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από κουβέντες των (αθλητικών) πρωταγωνιστών που θα τη βοηθήσουν και θα της δώσουν το παράδειγμα, παρά από την υπενθύμιση των αγωνιστικών κατορθωμάτων τους.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA FINALS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ