ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα στατιστικά της 50άρας, το ρεκόρ και η ασύλληπτη βουτιά

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα στατιστικά της 50άρας, το ρεκόρ και η ασύλληπτη βουτιά

Δείτε τα οσκαρικά στατιστικά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην αναμέτρηση Μπακς - Πέισερς, το ρεκόρ συλλόγου που έγραψε, αλλά και την απίθανη βουτιά που ενθουσίασε το κοινό στο Fiserv Forum και έδειξε ξανά το μεγαλείο του.

Έχει κάνει τόσα πολλά στις εννέα σεζόν που βρίσκεται στο NBA, που πλέον όλοι θεωρούν δεδομένη την κυριαρχία του. Ο ίδιος δεν θέλει να τον αποκαλούν "κορυφαίο παίκτη στον κόσμο", αλλά με εμφανίσεις σαν αυτή που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/2) απέναντι στους Πέισερς, είναι και ας μην του αρέσει να το ακούει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 50 πόντους από 21 σουτ (15/18 δίποντα, 2/3 τρίποντα), είχε 14/18 βολές, αν έβαζε και το τελευταίο ζευγάρι που εκτέλεσε θα ισοφάριζε το ρεκόρ καριέρας του! Γέμισε την στατιστική του με 14 ριμπάουντ (10 αμυντικά - 4 επιθετικά) και 4 ασίστ στα 36 λεπτά που έμεινε στο παρκέ και όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, θα μπορούσε να έχει συνδυάσει αυτή την μεγαλειώδη βραδιά και με το triple-double. Έφτιαξε πολλά ανοιχτά σουτ για τους συμπαίκτες του, όμως ο Μπόμπι Πόρτις είχε 0/5 τρίποντα, ο Γκρέισον Άλεν 1/4, ο Τζόρνταν Νουόρα 1/4 και συνολικά το Μιλγουόκι 10/29.

Αυτή ήταν η 17η φορά που παίκτης των Μπακς πέτυχε τουλάχιστον 50 πόντους, με τον Αντετοκούνμπο να γράφει όμως ένα απίθανο ρεκόρ καθώς από αυτές τις 17 βραδιές, η δική του ήταν η πιο αποτελεσματική επειδή σούταρε με το εξωφρενικό 80.9%. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα καρφώματα, τα λέι-απ, τα mid-range, τα turnarounds, τα fadeaways και τα τρίποντα, ο Γιάννης έκανε και μία συγκλονιστική βουτιά πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, με την διαφορά στους 12 πόντους, για να λάβει το ζεστό χειροκρότημα των θεατών στο Fiserv Forum.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ