ALL STAR GAME 2022

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οκτώ NBA All-Star Weekends σε εννέα χρόνια καριέρας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οκτώ NBA All-Star Weekends σε εννέα χρόνια καριέρας
2014 AP PHOTO/GERALD HERBERT

Πόσες συμμετοχές σε All-Star Weekends του NBA χωρούν σε εννέα χρόνια καριέρας; Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλειψε μόνο από ένα εορταστικό τριήμερο. Το SPORT24 θυμάται την πορεία του Greek Freak.

Αν παίζατε σε τηλεπαιχνίδι και σας ρωτούσαν "σε πόσα NBA All-Star Weekends έχει συμμετάσχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο", πιστεύετε πως θα γνωρίζατε την απάντηση; Ερώτηση-παγίδα, αλλά διαβάζοντας αυτό το κείμενο, θα ξέρετε τι πρέπει να πείτε σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση. Ο Greek Freak έχει βρεθεί σε επτά All-Star Weekends, έχει παίξει σε έξι All-Star Games του NBA, φέτος θα έχει την έκτη συμμετοχή του στον αγώνα των κορυφαίων και την όγδοη στο εορταστικό τριήμερο, όλα αυτά σε μόλις εννέα χρόνια καριέρας. Υπάρχει και μία υποσημείωση: Ο Γιάννης είχε πάρει μέρος και στο ελληνικό All-Star Game του 2013, όταν ταξίδεψε στην Πάτρα με τον Θανάση και τελικά βρέθηκαν μαζί στο παρκέ του κλειστού της Περιβόλας.

Εκείνο το απόγευμα στο γήπεδο του Απόλλωνα Πάτρας θα μείνει για πάντα στο μυαλό του Αντετοκούνμπο. Η αναμνηστική φωτογραφία με τους Σχορτσανίτη, Παπαδόπουλο, Πρίντεζη, Σλούκα, Παππά, Παπανικολάου, Σπανούλη, Πεδουλάκη, Μαρκόπουλο, Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδη έγραψε ιστορία, με τον Γιάννη "ψαρωμένο", αλλά ευτυχισμένο από την εμπειρία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο All-Star Game 2013 που έγινε στην Πάτρα
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο All-Star Game 2013 που έγινε στην Πάτρα EUROKINISSI

Το πρώτο All-Star Weekend στο NBA ήρθε το 2014 στο Smoothie King Center της Νέας Ορλεάνης, όταν έπαιξε στο Rising Stars Challenge και σε 17 λεπτά έγραψε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ήταν ακόμη ένα ψιλόλιγνο παιδί που έψαχνε τον δρόμο προς τους κορυφαίους, φρόντισε όμως να δείξει σοβαρότητα μέχρι το τέλος, για να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

Το 2015, στη δεύτερη συμμετοχή του σε εορταστικό τριήμερο, πήρε μέρος στο Dunk Contest. Ήταν το 2015 στην Νέα Υόρκη, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να προσπαθεί να τον βοηθήσει να βγάλει κάτι... τρελό, χωρίς ωστόσο να κάνει τη διαφορά. Δεν ήταν και εύκολο, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος, με τον Ζακ ΛαΒίν να κερδίζει πριν κάνει το repeat και το 2016 στο Τορόντο.

Την επόμενη χρονιά, ο Γιάννης έκανε ένα... μπρέικ. Στην τρίτη του σεζόν είχε 16.9 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.4 μπλοκ ανά 35.3 λεπτά σε 80 αγώνες, είχε ξεφύγει από το επίπεδο του ανερχόμενου, αλλά δεν ήταν ακόμη στο επίπεδο του All-Star. Αυτό συνέβη στην τέταρτη χρονιά του (22.9 πόντοι, 8.8 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα, 1.9 μπλοκ ανά 35.6 λεπτά σε 80 αγώνες), με αποτέλεσμα και να κληθεί στο All-Star Game της Νέας Ορλεάνης, αλλά και να γίνει starter. Πενταδάτος από το πρώτο του παιχνίδι, με το κοινό της Ελλάδας να παίζει σημαντικό ρόλο στην είσοδό του στο αρχικό σχήμα της ομάδας της Ανατολής.

Εκεί, στην Νέα Ορλεάνη, τον είδαμε να σκοράρει 30 πόντους, να καρφώνει με μανία, να παίζει άμυνα, να μπλοκάρει σουτ, είδαμε και διάσημους δημοσιογράφους να του φωνάζουν έξαλλοι "τι κάνεις; Εδώ είναι All-Star Game, θα τραυματιστείς ή θα τραυματίσεις κάποιον, πάτα φρένο". Ο Γιάννης δεν είναι τέτοιος τύπος, έλεγε μετά από το παιχνίδι πως ήταν χαρούμενος για την προσπάθειά του, ήταν όμως ακόμη πιο χαρούμενος γιατί θα γύριζε στο Μιλγουόκι για να προπονηθεί. Δυο-τρεις μέρες ξεκουράστηκε και του έλειψε η δουλειά, τα βάρη, οι ασκήσεις με τους ανθρώπους των Μπακς.

Το 2018 στο Λος Άντζελες, ήταν και πενταδάτος, ήταν και αρχηγός! Η Team Giannis ηττήθηκε από την Team LeBron (145-148), με τον Αντετοκούνμπο να έχει 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 27 λεπτά.

Το 2019 στην Σάρλοτ, ήμασταν και πάλι εκεί, για να δούμε την Team Giannis να χάνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από την Team LeBron (164-178). Ο Αντετοκούνμπο έμεινε και πάλι για 27 λεπτά στο παρκέ, αυτή τη φορά όμως είχε 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε έναν αγώνα που είδαμε να συμμετέχουν τιμητικά ο Ντουέιν Γουέιντ κι ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Το 2020 στο Σικάγο, η Team Giannis έχασε για τρίτη σερί φορά από την Team LeBron (155-157), με τον Αντετοκούνμπο να παίζει περισσότερο απ' όλους, να έχει 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 31 λεπτά.

Το 2021 ήρθε η στιγμή να μην έχει την δική του ομάδα. Ο Κέβιν Ντουράντ τον διαδέχθηκε, όμως και πάλι η Team LeBron πήρε την νίκη (170-150). Μόνο που αυτή τη φορά ο Βασιλιάς είχε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μαζί του. Ο Greek Freak έβαλε 35 πόντους χωρίς να χάσει σουτ, μάζεψε επτά ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ, όλα αυτά σε 19 λεπτά, με αποτέλεσμα να πάρει και το πρώτο του βραβείο MVP σε τέτοιο αγώνα. Το ήθελε, διότι είχε το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, γι' αυτό και αντιμετώπισε όπως πάντα με σοβαρότητα την αποστολή του. Έγινε ο πρώτος που δεν έχασε σουτ (13/13 δίποντα, 3/3 τρίποντα) κι ο 1ος Ευρωπαίος που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης. Φέτος, θα πάει για το back-to-back, γιατί αυτός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το SPORT24 στο Κλίβελαντ

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται από την Πέμπτη (17/2) στο Κλίβελαντ, για να μεταφέρει τον παλμό από το 71ο NBA All-Star Weekend, από το συναπάντημα των κορυφαίων του μπασκετικού πλανήτη. Το SPORT24 είναι και πάλι στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπαίνει στο όγδοο εορταστικό τριήμερο της καριέρας του, στο έκτο All-Star Game, αλλά στο πρώτο ως πρωταθλητής. Στο Οχάιο βρίσκονται και ο Θανάσης, αλλά και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο, για την συμμετοχή της Antetokounmpo Team στο Skills Challenge.

Χορηγός της αποστολής μας ο Ιταλικός και Παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Στη Mapei θα βρείτε περισσότερα από 5.000 προϊόντα για κάθε ανάγκη κατασκευής: κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκους, στεγανωτικά, θερμομόνωση, χρώματα και πολλά άλλα. Γνωρίστε και εσείς τα προϊόντα Mapei στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ALL STAR GAME 2022 NBA ALL STAR 2022 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ NBA NBA ALL STAR ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΗΠΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ