NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπακς έστειλαν μήνυμα σε όλο το ΝΒΑ

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο © 2021 MORRY GASH / ASSOCIATED PRESS

Το βάρος που έφυγε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η κυριαρχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Νετς και ο αστερίσκος με τον τραυματισμό του Χόλιντεί. Οι Μπακς και ο Γιάννης έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλο το ΝΒΑ στον αγώνα με το Μπρούκλιν.

Οι Μπακς πήραν τα δαχτυλίδια τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκινήθηκε βλέποντας τα highlights της περσινής σεζόν. Και μετά οι πρωταθλητές μπήκαν στο παρκέ. Και έπαιξαν ως πρωταθλητές, διαλύοντας με 127-104 τους Νετς.

Η πρεμιέρα μίας σεζόν είναι απλώς το πρώτο από τα 82 βήματα που χρειάζονται στην κανονική περίοδο, αλλά και τα συνολικά 98 βήματα που χρειάζονται για την κατάκτηση ενός τίτλου (16 νίκες στα playoffs). Ένας αγώνας δεν σημαίνει πολλά, ακόμα και αν κοντράρονται δύο διεκδικητές του τίτλου. Αυτά τα παιχνίδια όμως είναι που συνήθως βοηθούν τις ομάδες να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Και οι Μπακς έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Προς κάθε κατεύθυνση.

Χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, απλώς χάρηκαν το μπάσκετ

Το Μιλγουόκι ήταν καταιγιστικό από την αρχή. Ο Γιάννης ήταν απολαυστικός. Η αυτοπεποίθηση που έβγαζαν οι Μπακς δείχνει ότι πλέον έχουν ανέβει επίπεδο. Για να το καταλάβει όμως αυτό κάποιος δεν πρέπει να δει τι έκανε ο Γιάννης, ο Μίντλετον ή – μέχρι να τραυματιστεί – ο Χόλιντεϊ. Αυτοί είναι οι σταρ της ομάδας, είναι λογικό να παίζουν καλά. Για να καταλάβει κάποιος ότι η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία του Μιλγουόκι έχει φτάσει σε άλλα ύψη πρέπει να δει τι έκαναν στο παρκέ ο Πατ Κόνατον και ο Τζόρνταν Νουόρα. Οι ρολίστες της ομάδας δηλαδή, οι οποίοι έβγαζαν μία τρομερή αυτοπεποίθηση.

Με τους Μπακς να έχουν μπει στο παρκέ πετώντας φωτιές στην πρώτη περίοδο, οι δύο περιφερειακοί πέρασαν κάποια στιγμή στο παρκέ και δεν έδειξαν να έχουν κανένα άγχος. Σίγουρα το μομέντουμ τους ευνοούσε, αλλά από την άλλη πλευρά σε τέτοια παιχνίδια δεν θέλει και πολύ να στραβώσει η κατάσταση. Κάτι που φάνηκε και στην 2η περίοδο δηλαδή, όταν τα τρίποντα του Πάτι Μιλς έβαλαν στο ματς τους Νετς. Είναι όμως η γλώσσα του σώματος των δύο παικτών που έβγαζε μία σιγουριά.

Ο Κόνατον είναι σταθερό μέλος του ροτέισον των Μπακς, οπότε είναι λογικό να έχει χτίσει αυτοπεποίθηση μετά την περσινή σεζόν. Ο Νουόρα όμως είναι ένας παίκτης που πέρυσι ήταν εκτός ροτέισον και φιλοδοξεί φέτος να αποκτήσει ρόλο. Γενικά χαρακτηρίζεται από άγνοια κινδύνου, αλλά ακόμα κι έτσι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στο παρκέ δείχνει ότι το όλο κλίμα στο Μιλγουόκι τον έχει βοηθήσει να βλέπει διαφορετικά το παιχνίδι.

Υπάρχει μία λεπτομέρεια με τις ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα: Όταν συμβαίνει αυτό βγάζουν ένα τεράστιο βάρος από πάνω τους. Δεν έχουν πλέον το ίδιο άγχος, ξέρουν ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Όλα αυτά φάνηκαν στον τρόπο που συμπεριφερόταν όλη η ομάδα των Μπακς στον αγώνα με τους Νετς, αφού παίζοντας χωρίς άγχος και πίεση έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους στο παρκέ.

Το βάθος και ο αστερίσκος με τον τραυματισμό του Χόλιντεϊ

Οι Μπακς παρατάχθηκαν χωρίς τον βασικό τους σούτινγκ γκαρντ (Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο) και τον έκτο παίκτη τους (Μπόμπι Πόρτις). Παρόλα αυτά, οι απουσίες αυτές δεν φάνηκαν. Ο ενθουσιασμός της πρεμιέρας σε γεμάτο γήπεδο, η απονομή των δαχτυλιδιών και το όνομα του αντιπάλου σίγουρα έπαιξαν ρόλο.

Οι Μπακς όμως από την άλλη απλώς έχουν περισσότερο βάθος από πέρυσι και ας έχασαν τον (πολύτιμο) Πι Τζέι Τάκερ. Η άνοδος του Νουόρα, που διεκδικεί ρόλο σίγουρα είναι στα υπέρ του Μιλγουόκι, που ενδεχομένως να βρήκε ακόμα έναν παίκτη να στηριχθεί, ενώ παράλληλα φαίνεται διατεθειμένο να δώσει ευκαιρίες στον Σάντρο Μαμουκελασβίλι, έναν παίκτη με μεγάλο κορμί και υψηλό μπασκετικό I.Q. Αν το Νο54 του ΝΒΑ Draft 2021 καταφέρει να βρει ρόλο στην ομάδα, τότε αυτόματα θα αλλάξει το ροτέισον των πρωταθλητών, που θα έχουν βρει έναν ψηλό που θα δίνει ανάσες στους Γιάννη, Λόπεζ και Πόρτις.

Την ίδια στιγμή βέβαια που ισχύουν όλα αυτά, υπάρχει ο αστερίσκος με τον τραυματισμό του Τζρου Χόλιντεϊ. Ο βασικός πόιντ γκαρντ του Μιλγουόκι είναι ένας από τους καλύτερους two-way παίκτες στο ΝΒΑ. Μία πιθανή απουσία του είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Μιλγουόκι, που θα κληθεί να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Ένα κενό που θα πρέπει να γεμίσει ο Τζορτζ Χιλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μία καλή αρχή, ένα μήνυμα, αλλά μέχρι εκεί

Το ξεκίνημα της σεζόν για τους Μπακς ήταν ονειρεμένο. Το Μιλγουόκι κυριάρχησε απέναντι στον άμεσο ανταγωνιστή του, έπαιξε όμορφο μπάσκετ, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ακόμα όμως υπάρχει πάρα πολύς δρόμος μπροστά. Για όλους.

Οι Μπακς έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση, ειδικά δεδομένου ότι είναι ακόμα Οκτώβριος. Έχουν αυτοπεποίθηση, αλλά και έναν μεγάλο στόχο στην πλάτη τους, αφού όλο θέλουν να τους κερδίσουν. Πίεση υπάρχει, αλλά δεν φαίνεται να τους αγγίζει. Τουλάχιστον ακόμα. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Σπύρο Καβαλιεράτο σχολίασαν live την πρεμιέρα των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, ενώ ο απεσταλμένος του SPORT24, Χάρης Σταύρου μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από το Fiserv Forum.

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ