ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Δεν υπογράφω την πρόωρη επέκταση, αν δεν νιώθω ότι όλοι στο Μιλγουόκι πάμε για το πρωτάθλημα"

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo reacts from the bench during the second half of an NBA basketball game against the Golden State Warriors in San Francisco, Saturday, March 11, 2023. (AP Photo/Jeff Chiu)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo reacts from the bench during the second half of an NBA basketball game against the Golden State Warriors in San Francisco, Saturday, March 11, 2023. (AP Photo/Jeff Chiu) AP PHOTO / JEFF CHIU

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε τα χαρτιά του στους New York Times και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περάσει όλη του την καριέρα στους Μιλγουόκι Μπακς. Ο λόγος που μπορεί να κάνει τον Greek Freak να αποχωρήσει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άφησε για πρώτη φορά σε δημόσια τοποθέτησή του, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Greek Freak παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους New York Times, στη διάρκεια της οποίας είπε ότι όσο τα Ελάφια είναι ομάδα πρωταθλητισμού, εκείνος θα είναι εκεί πιστός.

Αν όμως αισθανθεί πως η ομάδα πάει για rebuild, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.

Γιατί γίνεται λόγος ενώ έχει ακόμη δύο (συν έναν) χρόνο συμβολαίου; Επειδή το καλοκαίρι του 2024 θα είναι διαθέσιμος για πρόωρη επέκταση, όπερ και σημαίνει πως θα είναι ένα κομβικό σημείο στη συζήτηση περί μακρόπνοου πλάνου στον οργανισμό.

"Το πραγματικό ερώτημα δεν θα είναι φέτος – αριθμητικά δεν έχει νόημα (σσ. σε λίγες εβδομάδες θα είναι eligible για τριετή επέκταση ύψους 173 εκατομμυρίων δολαρίων). Το επόμενο καλοκαίρι θα ήταν πιο λογικό και για τα δύο μέρη. Ακόμα και τότε, δεν ξέρω. Δεν θα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αν δεν ξέρω ότι όλοι είναι στην ίδια σελίδα, όλοι πηγαίνουν για ένα πρωτάθλημα, όλοι θα θυσιάσουν χρόνο μακριά από την οικογένειά τους, όπως εγώ. Και αν δεν το νιώθω αυτό, δεν υπογράφω.

Από το 2020 έως το 2023, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχω κάνει ένα μεγάλο άλμα μέσα στο γήπεδο, αλλά εγώ νομίζω ότι έχω κάνει 10 φορές αυτό άλμα εκτός γηπέδου. Τα έδωσα όλα.

Νομίζω πως όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω αισθανθεί ποτέ στο μπάσκετ.

Πρέπει να δεις πως θα διαμορφωθούν οι δυναμικές. Πώς θα είναι ο προπονητής; Πώς θα είμαστε μαζί; Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι όλοι οι συμπαίκτες μου γνωρίζουν και η ομάδα ξέρει ότι θέλω να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Όσο είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό και μου το δείχνεις και πάμε μαζί για να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα, είμαι υπέρ αυτού.

Τη στιγμή που θα νιώσω ότι, ω, ναι, προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε... Δεν θα υπάρξουν ποτέ άσχημα αισθήματα για τους Μιλγουόκι Μπακς. Πιστεύω ότι είχαμε δέκα απίστευτα χρόνια και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έδωσα τα πάντα για την πόλη του Μιλγουόκι. Τα πάντα. Κάθε βράδυ, ακόμα κι όταν πονάω. Είμαι Μιλγουόκι Μπακ. Το αίμα μου είναι πράσινο. Το ξέρω αυτό.

Αυτή είναι η ομάδα μου και θα είναι για πάντα η ομάδα μου. Δεν ξεχνώ τους ανθρώπους που ήταν εκεί για μένα και μου επέτρεψαν να γίνω σπουδαίος και να δείξω ποιος είμαι στον κόσμο. Πρέπει όμως να κερδίσουμε άλλο ένα (σσ. πρωτάθλημα).

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος έρχεται πρώτη (σσ. σε σχέση με τα ατομικά βραβεία). Δεν θέλω να είμαι 20 χρόνια στην ίδια ομάδα και να μην κερδίσω άλλο πρωτάθλημα".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ