ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Για πάντα στην καρδιά μου"

"Για πάντα στην καρδιά μου"

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς σε μια κατάθεση ψυχής στο Sport24.gr. Η σφοδρή επιθυμία για επιστροφή στον Ολυμπιακό, το μήνυμα στους "ερυθρόλευκους" οπαδούς και ο απέραντος σεβασμός στον Ομπράντοβιτς.

« Δεν υπάρχει ξένη γη. Μόνο ο ταξιδιώτης είναι ξένος» έλεγε ο Σκωτσέζος ποιητής Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον.

Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός συνεχίζουν να ασκούν μία μοιραία έλξη στον Ντέιβιντς Ρίβερς παρότι έχει περάσει μία δεκαετία από την δεύτερη θητεία του σπουδαίου Aμερικανού πόιντ γκαρντ.

Ο κορυφαίος κατά πολλούς Αμερικανός παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στους Πειραιώτες μόνο ξένος δεν αισθάνεται.

Το 1997 έφτασε στον κολοφώνα της δόξας πραγματοποιώντας διαστημικές εμφανίσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ρίβερς να μοιάζει σεληνιασμένος στο φάιναλ φορ της Ρώμης.

Έχει ανοίξει η ψαλίδα

Έχοντας αποθεωθεί όσο λίγοι, ο απόφοιτος του Νοτρ Νταμ μιλώντας αποκλειστικά στο Sport24.gr, εκπλήσσει με τις γνώσεις του για την σημερινή κατάσταση στο ελληνικού μπάσκετ, ενώ δεν παραλείπει να εκφραστεί με τα πλέον κολακευτικά σχόλια, για τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

« Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα υποφέρει όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πλέον βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Έχουν αλλάξει οι εποχές. Η σημερινή κατάσταση έχει φέρει αυτό το μεγάλο χάσμα σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό. Οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες και πλέον δεν έχουν αντίπαλο. Όταν αγωνιζόμουν στον

Ολυμπιακό τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Κάθε ματς ήταν δύσκολο απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα και έπρεπε να ιδρώσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

"Για πάντα στην καρδιά μου"

Ο "Ντούντα" του '97 και του σήμερα

Κοινός παρονομαστής της ομάδας του ’97 με τη σημερινή, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ρίβερς δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον «σοφό», ωστόσο επισημαίνει πως οι παίκτες είναι εκείνοι που κρατούν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους.

Σίγουρα πρόκειται για σπουδαία κίνηση. Είναι τεράστια η προσθήκη του κόουτς Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για σπουδαίο και έμπειρο προπονητή που έχει βάλει την ομάδα στη σωστή κατεύθυνση.

Όμως πρέπει να σου πω, πως όσο καλός και να είναι ο προπονητής το παιχνίδι βρίσκεται και στα χέρια των παικτών. Το 50% είναι ο προπονητής, η τακτική του, η προετοιμασία και το κοουτσάρισμα στον αγώνα.

Όμως θα πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες. Χρειάζεται να υπάρχει χημεία όπως συνέβη και το 1997 στη Ρώμη για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Είχα άριστη σχέση με τον κόουτς Ίβκοβιτς αλλά όπως προείπα δεν αρκεί αυτό, θα πρέπει οι παίκτες να λειτουργούν επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα”.

"Δεν κρύφτηκα ποτέ"

Η φράση του Μάικλ Τζόρνταν: « συνειδητοποίησα ότι εάν ήθελα να πετύχω τα πάντα στη ζωή μου θα έπρεπε να γίνω επιθετικός. Γνωρίζω πως ο φόβος αποτελεί εμπόδιο για πολλούς ανθρώπους, αλλά για μένα μοιάζει με ψευδαίσθηση» ταιριάζει γάντι και στην περίπτωση του 45χρονου Αμερικανού. Ο Ρίβερς ακόμα και στα δύσκολα ήταν πάντα παρών, ενώ ποτέ δεν ξέχασε τους οπαδούς του «θρύλου».

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού πως δεν υπήρξε παιχνίδι που να μην προσπάθησα για το καλό της ομάδας. Πάντα ήμουν αφοσιωμένος στην κοινή προσπάθεια και τα έδινα όλα στον αγωνιστικό χώρο. Από πέντε χρονών που άρχισα να παίζω μπάσκετ δούλευα σκληρά και ήμουν απόλυτα προσηλωμένος. Ακόμη και όταν χάναμε δεν κρυβόμουν.

Ήμουν εδώ για να εξηγήσω τι πήγε στραβά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Πάντα δημιουργούσαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τους θαύμαζα και ήθελα να κάνω το παν για να τους ικανοποιήσω. Ήταν μία ιδιαίτερη σχέση. Χωρίς την υποστήριξη του κόσμου, όσο καλή ομάδα και αν έχεις δεν γίνεται να κατακτήσεις τίτλους”.

Το φάιιναλ φορ της Ρώμης

Βασικό συστατικό της επιτυχίας του 1997 στη Ρώμη η αυτοπεποίθηση και η αυτοσυγκέντρωση για την υλοποίηση του στόχου.

Όσο πλησίαζε ο καιρός για το φάιναλ φορ ένιωθα τεράστια αυτοπεποίθηση. Πίστευα πως θα τα καταφέρουμε όπως και έγινε τελικά. Υπήρχε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση αλλά και η συμπαράσταση του κόσμου ήταν τέτοια που μας έσπρωξε στην κατάκτηση της διοργάνωσης. Αυτό ήταν και το μεγάλο μυστικό”.

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς μεγαλουργεί στο φάιναλ φορ της Ρώμης.

Ο Ρίβερς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στην Ιταλία αναφέρθηκε στη φετινή Ευρωλίγκα αλλά και στα φαβορί της διοργάνωσης.

“Τ όσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός μπορούν να θεωρηθούν φαβορί, όμως πιστεύω πως στο τέλος θα πανηγυρίσει η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα εκτελεί στην εντέλεια το πλάνο που υπάρχει και θα έχει σταθερότητα, επιμονή αλλά και συνέπεια στο παιχνίδι της. Μόνο έτσι θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου”.

"Για πάντα στην καρδιά μου"

Κάτι παραπάνω από φίλοι στον Ολυμπιακό

Ο παλαίμαχος γκαρντ διατηρεί άριστες σχέσεις με αρκετούς πρώην παίκτες του Ολυμπιακού με τους οποίους συζητάει ανά τακτά διαστήματα κυρίως χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια που έχει εισάγει με το διαδικτυακό "International Sports Forum".

Μιλάω με αρκετά παιδιά από την Ελλάδα μέσω του International Sports Forum του οποίου ηγούμαι. Έχω επικοινωνία με τον Γιώργο Σιγάλα, τον Φράνκο Νάκιτς, τον Δημήτρη Παπανικολάου, τον Μπάμπη Παπαδάκη ακόμα και με τον Μίλαν Τόμιτς. Δεν ήμασταν απλά μαζί ως συμπαίκτες αλλά κάτι περισσότερο. Δεν ήταν ψεύτικες οι σχέσεις μας αλλά ήμασταν δεμένοι σαν οικογένεια”.

Η αγάπη για τους οπαδούς και η υπόσχεση για επιστροφή

Ο Ρίβερς σε καμία περίπτωση δεν θα έμενε ασυγκίνητος στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με τον Ολυμπιακό. Από τον τόνο της φωνής του μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο θα ήθελε να ντυθεί εκ νέου στα «ερυθρόλευκα» και να δώσει χαρά στους φίλους της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του συλλόγου θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Ότι και αν γίνει δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έζησα στον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι μοναδικό, οι καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είμαι χαρούμενος για ότι έζησα με την ομάδα.

Η απάντηση μου στην ερώτηση σου είναι πως με πολύ μεγάλη χαρά θα επέστρεφα στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο κάνοντας τους οπαδούς ευτυχισμένους και γιατί όχι να μην πανηγυρίζαμε ξανά το triple-crown”.

"Για πάντα στην καρδιά μου"

Εγκώμια για Ομπράντοβιτς

Ο Αμερικανός, ως παίκτης ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα, εκφράζοντας πάντα αυτό που είχε κατά νου. Έτσι, δεν θα μπορούσε παρά να πλέξει το εγκώμιο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για όσα έχει πετύχει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.

Πρόκειται για έναν απίθανο προπονητή. Έχει πετύχει απίστευτα πράγματα τα τελευταία 15 χρόνια. Οι τίτλοι του δείχνουν πόσο σπουδαίος είναι. Πραγματικά τον σέβομαι πολύ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για τον κορυφαίο κόουτς στην Ευρώπη. Δεν ξέρω βέβαια εάν θα μπορούσε να τα καταφέρει στο ΝΒΑ, όπου το μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικό και ενδεχομένως να μην μπορούσε να προσαρμοστεί εύκολα.

Πάρε για παράδειγμα τον Τζος Τσίλντρες. Πολύ καλός παίκτης αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν κατάφερε να αφομοιώσει 100% το ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι στο ΝΒΑ”.

Ο Ρίβερς κάνει το coast to coast μέσα σε 3'' και σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό

Το μήνυμα για τους οπαδούς

Ο πρώην παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς στέλνει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού υποσχόμενος πως θα κάνει το παν για να παρακολουθήσει αγώνα των «ερυθρολεύκων» διά ζώσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Θέλω να γνωρίζουν πως πάντα υπάρχουν στο μυαλό μου και δεν ξεχνώ όσα έζησα στο πλευρό τους με τον Ολυμπιακό. Τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και επίσης θέλω να ελπίζω πως θα έρθω ξανά στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσω μία αναμέτρηση του Ολυμπιακού πριν την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν”.

Το International Sports Forum

Tο International Sports Forum πραγματοποείται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook κάθε Τρίτη βράδυ για μια ώρα. Αποτελεί πρωτοβουλία του Ντέιβιντ Ρίβερς προκειμένου να έρχεται σε επαφή με όλους τους οπαδούς του από όλες τις χώρες στις οποίες αγωνίστηκε (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία και Η.Π.Α.).

Συνήθως, κάθε Τρίτη ο Ρίβερς θέτει προς συζήτηση ένα ή και περισσότερα θέματα και ο καθένας μπορεί να απαντήσει στο συγκεκριμένο ποστ με συγκεκριμένη άποψη, σχόλια και ερωτήσεις. Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αμερικανό πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της σεζόν ο Ρίβερς θα κληρώσει και δύο εισιτήρια για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Οι νικητές θa έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να περάσουν τις μέρες των αγώνων μαζί με το ίνδαλμα τους. Σε αυτή τη διεύθυνση http://www.facebook.com/profile.php?id=100001617948494&ref=ts#!/group.php?gid=17185273214 (David Rivers The Legend) μπορεί κανείς να πάρει μέρος στο David Rivers International Sports Forum.

Για παράδειγμα στη 12η εβδομάδα το κύριο θέμα συζήτησης που έθεσε ο Ρϊβερς ήταν εάν θα μπορούσε να συσταθεί Μεσογειακή Λίγκα στο άμεσο μέλλον.

Δείτε ένα video με τον Nτέιβιντ Ρίβερς να μιλάει για το International Sports Forum.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ