ΜΠΑΣΚΕΤ

Γενικός Αρχηγός στην Κύμη ο Κολώκας

Γενικός Αρχηγός στην Κύμη ο Κολώκας

Ο ΓΣ Κύμης πανηγύρισε φέτος την 5η συνεχόμενη άνοδο. Η σεζόν 2015-16 θα βρει την ομάδα της Εύβοιας στην Α2, με τον Μάρκο Κολώκα στη θέση του Γενικού Αρχηγού.

Ο Μάρκος Κολώκας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 38 του χρόνια και από τη νέα σεζόν θα έχει ρόλο Γενικού Αρχηγού στον ΓΣ Κύμης, που μετράει πέντε συνεχόμενες ανόδους, από την Γ' ΕΣΚΑΣΕ ως την επόμενη Α2 Ανδρών.

Η ανακοίνωση της Κύμης

"Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να δοθεί τέλος σε μια σπουδαία αθλητική καριέρα, αλλά παράλληλα μια νέα διοικητική καριέρα αρχίζει! Ο Μάρκος Κολώκας μετά από σταδιοδρομία πολλών ετών στα παρκέ «κρεμάει την φανέλα» του και αναλαμβάνει χρέη Γενικού Αρχηγού στην ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης.

Η διοίκηση του Γυμναστικού εκτίμησε τον χαρακτήρα, τις γνώσεις, την εμπειρία και τον σεβασμό που εμπνέει στον κόσμο του ελληνικού μπάσκετ ο Μάρκος Κολώκας και του πρότεινε να αναλάβει την νευραλγική θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας. Ο Μάρκος απεδέχθη την πρόταση και πλέον είναι άμεσος συνεργάτης του προέδρου Αλέξανδρου Θεοδώρου, ενώ στις αρμοδιότητες του θα είναι όλη η λειτουργία του Συλλόγου.

Ο Μάρκος Κολώκας πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό μπάσκετ, έχοντας κατά την διάρκεια της «λιώσει» πολλά αθλητικά παπούτσια στα παρκέ. Ξεκίνησε από τον Αμύντα και από το 2001 άρχισε την πορεία του στην Α1 με τον Μακεδονικό. Το 2004 ως το 2007 έπαιξε στο Μαρούσι, ενώ το 2009-11 αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο και πήρε μέρος στο Final Four του Eurocup.

Εκτός αυτών, έχει παίξει στην Ολύμπια Λάρισας, στην Α.Ε.Λ., στην Νέα Κηφισιά και στο Ψυχικό. Την σεζόν που τελείωσε φόρεσε την φανέλα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης και η απόδοση του ήταν κομβική για να εξασφαλιστεί η άνοδος στην Α2. Με την ίδια ομάδα έμελλε να κάνει την νέα αρχή στην καριέρα του ο Κολώκας και του ευχόμαστε να αποδειχτεί το ίδιο επιτυχημένη όπως ήταν και αυτή ως παίκτης!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ