EUROCUP

Γέμισε σκάουτ από το NBA το Αλεξάνδρειο στο Άρης - Μπουργκ για το φαινόμενο από τη Γαλλία

Ο Ζακαρί Ρισασέ στον αγώνα της Γαλλίας με την Ιαπωνία
Ο Ζακαρί Ρισασέ στον αγώνα της Γαλλίας με την Ιαπωνία FIBA

Παρέλαση από σκάουτ στο Αλεξάνδρειο, για χάρη του Ζακαρί Ρισασέ της Μπουργκ.

Το ματς του Άρη με τη Μπουργκ το βράδυ της Τετάρτης (24/1) δεν συνιστά σπουδαίο γεγονός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όμως πολλοί σκάουτ από ομάδες του NBA έκαναν το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη ώστε να παρακολουθήσουν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηπείρου στην πιθανότατα πιο καυτή ατμόσφαιρα της διοργάνωσης.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν την νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους του ομίλου, με τη φανέλα των οποίων αγωνίζεται ο Ζακαρί Ρισασέ. Ο 18χρονος ύψους 2μ.06 περιφερειακός, γιος του παλαίμαχου Γάλλου του Ολυμπιακού, Στεφάν Ρισασέ, πραγματοποιεί σπουδαία χρονιά με 12.8 πόντους (56% στο δίποντο, 57% στο τρίποντο) και 3.7 ριμπάουντ ανά 23:53, με αποτέλεσμα να νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να κατέβει από το επίπεδο της EuroLeague σε εκείνο του EuroCup πριν από το Draft του Ιουνίου.

Ο Ρισασέ, ένα παιδί που οι σκάουτ του NBA παρακολουθούν εδώ και πέντε χρόνια, αναμένεται να βρεθεί στις πρώτες επιλογές του Draft, ενδεχομένως ακόμη και στην πρώτη τριάδα-τετράδα. Πολλά mock drafts τον δίνουν τόσο ψηλά, μαζί με τον Νίκολα Τόπιτς του Ερυθρού Αστέρα, τον Μάτας Μπουζέλις της G-League Ignite και πολλά ακόμη παιδιά από την Ευρώπη που θα κυριαρχήσουν σε αυτή τη φουρνιά.

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ