ΑΕΚ

Γαμπιεράκης: "Δε διεκδικώ χρήματα"

Γαμπιεράκης: "Δε διεκδικώ χρήματα"

"Ζητώ από την ΚΑΕ να αναγνωρίσει ότι της έχω δανείσει κάποια χρήματα", λέει στο Sport24.gr ο Παντελής Γαμπιεράκης αναφερόμενος στο εξώδικο που απέστειλε στην ΑΕΚ. Συμφωνία της Ένωσης με Πάτρικ Σπαρκς και αγώνας δρόμου για να έρθει ως την Παρασκευή.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΚΑΕ ΑΕΚ δύο ενδεχόμενα υπάρχουν σχετικά με το μέλλον της: είτε θα πτωχεύσει, ειδικά στην περίπτωση που δεν υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου (η αίτηση εκδικάζεται στις 15/12), είτε θα πωληθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι δανειστές της καλούνται να δηλώσουν "παρών", εφόσον θέλουν να έχουν ελπίδες να πάρουν τα χρήματά τους ή τουλάχιστον μέρος αυτών. Κι αν για τους παίκτες ή τους προπονητές μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπέρ τους είναι αρκετή, για όσους έχουν βάλει λεφτά έξω από συμβάσεις ή άλλου είδους επικυρωμένες συμφωνίες μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν σε δύσκολες στιγμές, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Επειδή, προφανώς, η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 θα δρομολογήσει εξελίξεις, διάφοροι δανειστές της ΚΑΕ αρχίζουν να κινούνται για την εξασφάλιση των απαιτήσεών τους. Και αυτή την έννοια είχε το εξώδικο που έστειλε στην ΑΕΚ ο Παντελής Γαμπιεράκης, ο οποίος μπορεί τώρα να ασχολείται ενεργά με τον Ηλυσιακό, όμως μέχρι πέρυσι συγκαταλεγόταν στους ανθρώπους που βοηθούσαν οικονομικά την ΑΕΚ, μέχρι που τους απομάκρυνε από αυτήν ο Μπάμπης Καραμανλής, για λόγους τους οποίους μόνον ο ίδιος γνωρίζει.

"Δεν διεκδικώ λεφτά από την ΑΕΚ", σπεύδει να διευκρινίσει μιλώντας στο Sport24.gr ο Γαμπιεράκης. "Είναι η αγαπημένη μου ομάδα και τούτο δεν το έχω κρύψει ποτέ. Εκείνο που θέλω μόνο είναι να αναγνωρίσουν αυτοί που την διοικούν ότι τους έχω δανείσει κάποια χρήματα για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες της ομάδας. Τίποτα άλλο".

Στο εξώδικο ο Γαμπιεράκης καλεί τους διοικούντες την ΚΑΕ να ορίσουν μία ημερομηνία ώστε να συναντηθούν, να τους προσκομίσει τις αποδείξεις για ένα ποσό της τάξης των 100.000 Ευρώ που έχει δανείσει και να αναγνωριστεί από την ΑΕΚ το χρέος αυτό. Επισυνάπτει μάλιστα και κατάσταση με τους αριθμούς των παραστατικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν κι άλλα εξώδικα. Κι αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό. Διότι για να αρχίσουν να συνωστίζονται οι δανειστές, σημαίνει πως λαμβάνουν μηνύματα για τη δρομολόγηση εξελίξεων. Κι αν η περίπτωση πώλησης της ΚΑΕ μοιάζει σχεδόν απίθανη, η πτώχευσή της όχι...

Έρχεται ο Σπαρκς

Ο Πάτρικ Σπαρκς (27, 1.85) είναι η επιλογή του Μηνά Γκέκου για να αντικαταστήσει τον Έντι Σάνον. Πρόκειται για απόφοιτο του Κεντάκι, με καλό περιφερειακό σουτ, που την τελευταία διετία αγωνίστηκε στα... βάθη της Ουκρανίας, στη Χόβερλα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ κάνουν προσπάθεια να του βρουν εισιτήρια για απόψε, ώστε να προλάβει να έρθει στην Αθήνα ως την Παρασκευή και να αγωνιστεί το Σάββατο κατά του ΠΑΟΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ