EUROBASKET

Γαλλία-Ισπανία: 66-86

Γαλλία-Ισπανία: 66-86
Γκασόλ Ισπανία

Με 28 πόντους του Πάου Γκασόλ η Ισπανία διέλυσε τη Γαλλία με 86-66 και περιμένει Ελλάδα ή Τουρκία

Ο Βενσάν Κολέ και ο Τόνι Πάρκερ σίγουρα δεν θα αισθάνονται και πολύ καλά. Μέχρι το τελευταίο ματς κόντρα στην Ελλάδα, οι Γάλλοι μετρούσαν 6/6 στο Ευρωμπάσκετ και έδειχναν ικανοί για τα πάντα. Όμως, παρότι προπονητής και παίκτης είχαν συμφωνήσει ότι πρέπει να αποφύγουν την Ισπανία, τουλάχιστον στα προημιτελικά, εκείνο το σουτ του Ντε Κολό στο τέλος του ματς με την Ελλάδα, αποδείχθηκε εν τέλει μοιραίο.
Η Ισπανία δεν είχε ούτε όρεξη, ούτε χρόνο για να κάνει πλάκα. Μπήκε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένη και σχεδόν... μανιασμένη για τη νίκη, ξεκίνησε με τον Ρούντι Φερνάντεθ να πυροβολεί από την περιφέρεια (τρία συνεχόμενα τρίποντα) και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 25-15. Κανείς δεν κατάλαβε πώς. Ούτε καν οι "τρικολόρ" που έπρεπε να το είχαν προβλέψει αυτό το "φονικό" ξεκίνημα των αντιπάλων τους.

Στη συνέχεια η κατάσταση έγινε ακόμη πιο... ακραία. Ο Πάου Γκασόλ ξύπνησε για τα καλά, έφτασε τους 28 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μαζί με μερικές εκλάμψεις του Ναβάρο (που ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα που θέλει), οι Ίβηρες μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Τόνι Πάρκερ κόλλησε για τα καλά, έμεινε μόλις στους 6 πόντους και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του στο πιο δύσκολο παιχνίδι του τουρνουά. Ο Ρόνι Τουριάφ πάλεψε, αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετός για να ανακόψει τους Ισπανούς που προκρίθηκαν πανηγυρικά στους "4" του Ευρωμπάσκετ, πέτυχαν μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και τώρα περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία...

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 32-47, 52-73, 66-86

Γαλλία (Βενσάν Κολέ): Ντιότ 3 (1), Μπατούμ 7 (1), Ζανό 3 (1), Κοφί 6, Πάρκερ 6, Μποκολό 2, Πίετρους 3 (1), Ντε Κολό 7, Ντιάο 9 (3), Τουριάφ 12, Τραορέ 8

Ισπανία (Σέρτζιο Σκαριόλο): Γκασόλ Π. 28 (11/13δίπ., 6/8β., 9ρ.), Φερνάντεθ 16 (4), Ρούμπιο 8 (2), Ναβάρο 11 (1/7τρίπ.), Κλαβέρ, Ρέγες 8, Λόπεθ, Γιουλ, Γκασόλ Μ. 6, Μούμπρου 6, Γκαρμπαχόσα 3 (1)

Για τα αναλυτικά στατιστικά της Γαλλία πατήστε εδώ και για της Ισπανίας εδώ .










TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ