EUROBASKET

Γαλλία: Χωρίς Ντε Κολό στο Eurobasket 2022

Ο Νάντο Ντε Κολό με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας
Ο Νάντο Ντε Κολό με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας Ⓒ 2021 CHARLIE NEIBERGALL/ ASSOCIATED PRESS

Άσχημα νέα για την Γαλλία, αφού ο Νάντο Ντε Κολό ενημέρωσε ότι δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα στο Eurobasket 2022, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θέλει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Ο Νάντο Ντε Κολό χρειάζεται ξεκούραση, αλλά και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του. Αυτό ακριβώς είπε στον τεχνικό της εθνικής Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, γνωστοποιώντας ότι δεν θα ενισχύσει τους "τρικολόρ" στο Eurobasket 2022 (1-18/9 2022).

Με δήλωσή του στην "L'Equipe" ο σταρ της Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την απόφασή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση για εμένα και την οικογένειά μου, προκειμένου να μπορέσω να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023".

Ο Ντε Κολό είναι σταθερό μέλος της εθνικής Γαλλίας για μία κάτι παραπάνω από δεκαετία, έχοντας απουσιάσει μόνο από το Παγκόσμιο Κύπελλ του 2014 λόγω τραυματισμού (κάταγμα σε δάκτυλο του ποδιού του). Έπειτα όμως από τόσα συνεχόμενα καλοκαίρια, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για (λίγη) ξεκούραση. "Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας κατάλαβαν την κατάσταση, ξέρουν ότι πάντα έδινα το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις. Στην Ευρώπη όμως έχουμε μεγάλες σεζόν και καθόλου ξεκούραση".

TAGS EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ