ΑΡΗΣ

Φόρεσε το... Ελληνικό κοστούμι

Φόρεσε το... Ελληνικό κοστούμι
Kαλαϊτζής

Ο Άρης πήρε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου στο Ελληνικό με 73-61

Διαβασμένος... ο Άρης

Ο Άρης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση και επέβαλλε το ρυθμό του με συνέπεια να έχει την πρωτοπορία στο σκορ. Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Γιώργο Καλαϊτζή οι Θεσσαλονικείς έδειχναν διαβασμένοι και κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού του Πανιώνιου και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μπροστά με 21-13.

Οι "κυανέρυθροι" δεν μπορούσαν να απειλήσουν από την περιφέρεια και πετύχαιναν πόντους μόνο στον αιφνιδιασμό ή όταν μετέφεραν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Στην άμυνα προσπάθησαν να με τη ζώνη σε κάποιο σημείο να σταματήσει τον Άρη όμως αυτό δεν είχε επιτυχία.

Έτσι, ο Άρης συνέχισε να προηγείται με τον Τζερεμάια Μάσεϊ να αποτελεί αξιόπιστη λύση για ακόμη έναν αγώνα και στο ημίχρονο οι "κιτρινόμαυροι" είχαν το προβάδισμα με 35-30.

Προσπάθεια... ανατροπής

Ο Πανιώνιος στην επανάληψη εμφανίστηκε βελτιωμένος και η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους όμως να βρίσκουν λύσεις και να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "κυανέρυθροι" συνέχιζαν να μην πετυχαίνουν πόντους από την περιφέρεια κάτι το οποίο σταμάτησε στο 29' (!) όταν ο Νιούλεϊ σημείωσε το πρώτο τρίποντο για τους γηπεδούχους και μείωσε σε 47-53 που ήταν το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος προσπαθούσε να αντεπιτεθεί με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Oι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ αντέδρασαν σωστά στα τελευταία λεπτά και έφτασαν τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντούσαν Σάκοτα που ταλαιπωρείται από ίωση, είχαν παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 30-35, 44-51, 61-73

Πανιώνιος ( Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 3, Τσάπιν, Ζορόσκι 6, Γεωργαλής 2, Καλαμπόκης 11, Νιούλει 14, Μπάξτερ 12, Καβαλιάουσκας 6, Κένταλ 2, Γιαννούλης 5.

Άρης ( Χέρμπερτ): Τσαλδάρης 7, Τέρι, Ουάσιγκτον 4, Ράιτ 17, Καλαιτζής 14, Ηλιάδης 2, Μπόισα 9, Μάσει 20 (10ρ.).

Χέρμπερτ: "Έχουμε περιθώρια βελτίωσης"



Ο Γκόρντον Χέρμπερτ ήταν ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες και μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και είχαμε καλύτερη κατεύθυνση στο παιχνίδι μας. Ήμασταν ομαδικοί όμως έχουμε περιθώρια βελτίωσης".

Στην αντίπερα όχθη ο Νέναντ Μάρκοβιτς τόνισε: " Συγχαρητήρια στον Άρη. Ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και εύχομαι να πάει καλά στην Ευρωλίγκα. Ο Αρης είναι μια μεγάλη ομάδα.



Οι παίκτες μου ήταν αγχωμένοι χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο. Είχαμε άσχημα ποσοστά σε βολές και τρίποντα και είχαμε πρόβλημα στην επίθεση. Ο Σάκοτα ήταν απώλεια, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δεν θέλω να σχολιάζω την απόδοση των διαιτητών όμως είδαμε αποφάσεις απίστευτες".




























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ