FINAL FOUR 2022

Final Four 2022, Αταμάν: "Θέλαμε να σημαδέψουμε τον Βεζένκοβ"

Final Four 2022, Αταμάν: "Θέλαμε να σημαδέψουμε τον Βεζένκοβ"
INTIME

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν μίλησε στην συνέντευξη Τύπου του τελικού της EuroLeague και τόνισε πως στην τελευταία φάση του ημιτελικού κόντρα στον Ολυμπιακό η ομάδα του θέλησε να σημαδέψει τον Σάσα Βεζένκοβ.

Η Αναντολού Εφές θα διεκδικήσει το τρόπαιο της EuroLeague με στόχο να κάνει το back-to-back απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο προπονητής των Τούρκων, Εργκίν Αταμάν μίλησε στην συνέντευξη Τύπου του τελικού, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του τελικού κόντρα στους Ισπανούς ενώ εξήγησε την τελευταία φάση του ημιτελικού κόντρα στον Ολυμπιακό που ολοκληρώθηκε με το μεγάλο τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς.

Όπως εξήγησε ο Αταμάν στόχος της ομάδας του ήταν να σημαδέψει τον Σάσα Βεζένκοβ τονίζοντας πως ο Μίτσιτς ένιωθε ζεστός και έτοιμος να πάρει το τελευταίο μεγάλο σουτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν στην συνέντευξη Τύπου:

"Μετά από έναν απίθανο ημιτελικό είναι τιμή για εμάς να είμαστε σε τρίτο σερί τελικό. Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα βρείτε καμία ομάδα που νικάει όλη την σεζόν. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι αλήθεια ότι ήμουν αναστατωμένος, αλλά όχι από τα αποτελέσματα.

Τα τρία τελευταία χρόνια παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν παίζαμε καλά, αλλά μιλήσαμε πολύ με την ομάδα, αλλά πάντα έλεγα ότι πιστεύω ότι όταν έρθει η σωστή ώρα θα παίξουμε για να νικήσουμε. Τώρα θα συναντηθούμε με τον Πάμπλο (σ.σ Λάσο), τον οποίο σέβομαι και είναι φίλος μου. Αύριο είναι ο τελικός, αλλά χαίρομαι που θα συναντηθώ μαζί του μετά από μία μεγάλη σεζόν, στον τελικό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Άλλο ο ημιτελικός άλλο ο τελικός.

Οι δύο ομάδες έχουμε διαφορετικό στιλ. Ο Πάμπλο Λάσο είπε ότι ο Ερτέλ ίσως παίξει, οπότε αυτό αλλάζει τα πλάνα μας. Στο προηγούμενο ματς ο Γιαμπουσέλε μάρκαρε τους γκαρντ μας, σε άλλο ματς είχε παίξει ζώνη. Έχω σπουδαίους περιφερειακούς και τους δίνω πλήρη ελευθερία μέσα από το σύστημά μας και θα παίξουμε στο ίδιο στυλ. Νομίζω ότι έχω παίκτες-πρωταθλητές. Απολαμβάνουν να παίζουν στο σύστημά μας, που τους δίνει ευθύνες και πολλές αρμοδιότητες.

Αυτό είναι παραγωγικό για αυτούς. Κάποιες φορές σε time out αποφασίζω ανάλογα με το ποιος είναι πιο “ζεστός”. Χθες ο Λάρκιν ξεκίνησε καλά, αλλά αφότου βγήκε να ξεκουραστεί δεν ήταν καλά. Ένα λεπτό πριν δεν μπόρεσε να περάσει τον Σλούκα σε ένας με έναν. Αισθάνθηκα ότι ο Μίτσιτς ήταν πιο έτοιμος και προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα Pick and Pop για να σημαδέψουμε τον Βεζένκοβ. Δεν του είπα να σουτάρει, αλλά να διαβάσει την φάση.

Έχει αυτοπεποίθηση. Ίσως έχασε μερικά πιο εύκολα σουτ νωρίτερα, είχαμε καλύτερες κατοχές και δεν σκοράραμε. Έβαλε όμως το τελευταίο σουτ. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ο Λάρκιν μου είπε ότι είναι “καυτός” και αποφάσισαν μεταξύ τους να πάρει την μπάλα. Αυτό είναι κάτι που απλώς νιώθουμε. Παίζουν 4 χρόνια μαζί και ξέρουν τι να κάνουν".

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 "κατεβάζει" την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β. Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και μεταδίδουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ