ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Final Cut (made in USA)

Final Cut (made in USA)
INTIME SPORTS

Η ζωή στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ συνεχίζεται και μετά το σοβαρό επεισόδιο στο ΟΑΚΑ. Και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 ο Γιόνας Καζλάουσκας θα ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα, που θα ταξιδέψει στην Τουρκία για το Μουντομπάσκετ, μια ημέρα πριν από τη φιλική αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου. Εκτός εάν…

Σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις της Εθνικής, ο -εμφανώς επηρεασμένος από τον τσακωμό στο παιχνίδι Ελλάδας – Σερβίας- Λιθουανός προπονητής ενημέρωσε τους διεθνείς ότι σκοπεύει να ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα 24 ώρες πριν από τον φιλικό αγώνα με τη "Dream Team", τουτέστιν στις 24 Αυγούστου.

Οσον αφορά στο ποιοι παίκτες θα συγκροτήσουν την τελική δωδεκάδα, η οποία θα ταξιδέψει στην Αγκυρα και εν συνεχεία στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα (οι ικανότητες και το ταλέντο αυτής της ομάδας είναι δεδομένες), είναι λίγο ως πολύ ξεκάθαρο.

Τις παραμονές του τουρνουά "Ακρόπολις" ο 56χρονος τεχνικός ενημέρωσε τους τρεις νεαρούς παίκτες της Εθνικής, Κώστα Βασιλειάδη, Κώστα Παπανικολάου και Νίκο Παππά ότι θα παίξουν από έναν αγώνα στο τουρνουά. Ο Βασιλειάδης ήταν εντυπωσιακός (14 π. σε 10’) στη σαρωτική νίκη επί του Καναδά, ο Παπανικολάου ήταν τρακαρισμένος στο παιχνίδι με τη Σλοβενία και ο Παππάς –ο πιο άτυχος από όλους- δεν πρόλαβε να παίξει στην επεισοδιακή αναμέτρηση με τη Σερβία, η οποία διεκόπη 2’40’’ πριν από τη λήξη.

Εκτός από τους τρεις παίκτες, με τους οποίους ο Καζλάουσκας μίλησε προσωπικά και που όπως φαίνεται θα μείνουν εκτός δωδεκάδας (χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Βασιλειάδη στο SPORT 24), ο έμπειρος κόουτς έδωσε την εντύπωση ότι υπολογίζει τον Ιαν Βουγιούκα για μια θέση στη "front line", με δεδομένο τον τραυματισμό του Γιάννη Μπουρούση στο πέμπτο μετακάρπιο του δεξιού χεριού του.

Εξυπακούεται ότι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος (ενώ έμοιαζε ότι θα διεκδικούσε την τελευταία θέση με τον Βασιλειάδη) θεωρείται ο ενδέκατος παίκτης, οπότε ετοιμάζεται για τη δεύτερη σπουδαία διοργάνωση της καριέρας του.

Παρεμπιπτόντως, χθες (21/8), ο διεθνής σέντερ δοκίμασε να προπονηθεί κάνοντας τρέξιμο, ασκήσεις και κοντινά σουτάκια, ωστόσο ένιωσε μικρές ενοχλήσεις στο κοκαλάκι που ενώνει το μικρό δάκτυλο με τον καρπό και όλα θα εξαρτηθούν από τις νέες εξετάσεις, στις οποίες αναμένεται να υποβληθεί τη Δευτέρα (23/8). Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, κάτι που όλοι ευχόμαστε, λογικά δεν θα προκύψει κάποιο νέο αναφορικά με την τελική δωδεκάδα. Εκτός εάν υπάρξουν λόγοι ανωτέρας βίας (FIBA)…


TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ