FIBA

FIBA και EuroLeague τα είπαν στην Γενεύη με φόντο το καλεντάρι από την επόμενη σεζόν

FIBA και EuroLeague τα είπαν στην Γενεύη με φόντο το καλεντάρι από την επόμενη σεζόν
EUROKINISSI

Η νέα ηγεσία της EuroLeague με επικεφαλής τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα επισκέφθηκε τα γραφεία της FIBA στην Γενεύη και έγινε σε καλή ατμόσφαιρα η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ανδρέα Ζαγκλή. Τα σπουδαία όμως θα τα συζητήσουν στο επόμενο ραντεβού.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ανδρέα Ζαγκλή και το αποτέλεσμα ήταν... τυπικό. Δεν ελήφθησαν αποφάσεις για την όποια κοινή πορεία των δύο πλευρών και εκφράστηκε απλά η εκατέρωθεν επιθυμία για αγαστή συνεργασία. Να αφήσουν πίσω οι δύο πλευρές το παρελθόν που τους χωρίζει και να προχωρήσουν με ό,τι μπορεί να τους ενώσει.

Επί της ουσίας το σοβαρό πρόβλημα των δύο πλευρών είναι το καλεντάρι, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα όταν θα διεξάγονται τα παράθυρα της FIBA. Όμως έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση με το φετινό πρόγραμμα στη EuroLegue, είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί και δεν θα γίνει κάτι τούτη την αγωνιστική περίοδο. Ειδικά τον Φεβρουάριο που οι αγώνες της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι ακόμα πιο κρίσιμοι και οι παραχωρήσεις ουσιαστικά αδύνατες.

Όμως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ότι εν όψει της νέας σεζόν πρέπει να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων, προκειμένου να προταθούν λύσεις που θα βολέψουν και την FIBA και την EuroLeague. Άλλωστε για το κοινό καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, είναι απαραίτητο να σταματήσει η παράνοια που βίωσε το άθλημα τον περασμένο μήνα και τελικά μόνο χαμένοι βγήκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

TAGS FIBA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ