ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε - Εφές: Το +42 της ομάδας του Ιτούδη αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ στα ντέρμπι των δύο ομάδων

Φενέρμπαχτσε - Εφές: Το +42 της ομάδας του Ιτούδη αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ στα ντέρμπι των δύο ομάδων
FENERBAHCE.ORG

Ιστορικό χαρακτήρα είχε η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Εφές (108-66) στο Game 1 των ημιτελικών του τουρκικού πρωταθλήματος, αφού η διαφορά των 42 πόντων αποτελεί νέο ρεκόρ στα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Με άκρως θεαματικό τρόπο άνοιξε η αυλαία της ημιτελικής σειράς του τουρκικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και την Αναντολού Εφές, αφού η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διέλυσε την αντίπαλό της με το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό 108-66.

Ο εν λόγω θρίαμβος 42 πόντων αποτελεί μάλιστα νέο ιστορικό ρεκόρ διαφοράς στα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Η προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά ήταν στους 39 πόντους (57-96) και ήταν ξανά υπέρ της Φενέρ. Το εν λόγω ματς είχε διεξαχθεί στις 10 Μαΐου του 2017 για την 28η στροφή του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τότε οι Έκπε Γιούντο (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ). Μάλιστα, εκείνη την περίοδο στη Φενέρ αγωνιζόταν και ο Κώστας Σλούκας, η στατιστική του οποίου είχε γράψει 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 18'04" που είχε βρεθεί στο παρκέ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ