ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φαβορί ο Τόμιτς

Φαβορί ο Τόμιτς
INTIME SPORTS

Ο Μίλαν Τόμιτς έχει προβάδισμα στο να αποτελέσει τον προπονητή του Ολυμπιακού, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της σεζόν. Θεωρείται ο ιδανικός ώστε να εμψυχώσει την ομάδα και έχει τον σεβασμό των παικτών.

Όταν ο Μίλαν Τόμιτς ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν, στη συνέντευξη Τύπου, δεν θέλησε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας το εξής με διπλωματικό τρόπο: "Θα μάθετε τα νεότερα για το θέμα μέσα στις επόμενες μέρες", σχολίασε, ενώ στη συνέχεια επεσήμανε πως για να ξεπεράσει η ομάδα την κρίση θα πρέπει να δουλέψει σκληρά μέσα στο γήπεδο, μιλώντας με πράξεις και όχι με λόγια. " Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ , πρέπει να είμαστε ενωμένοι τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες" , τόνισε μεταξύ άλλων.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής για το ποιος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα (που παραιτήθηκε) στην τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων: ο Μίλαν Τόμιτς έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει πρώτος κόουτς του Ολυμπιακού, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι ξεκάθαρο φαβορί για την θέση και κατά πολλούς στον Πειραιά ήρθε ή ώρα του για το μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα.

Κατά πολλούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ο Μίλαν Τόμιτς θεωρείται ως ο ιδανικός άνθρωπος ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που βιώνουν οι Πειραιώτες, η κατάλληλη προσωπικότητα ώστε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από τρία χρόνια.

Ο 41χρονος τεχνικός (ο οποίος έχει δίπλωμα προπονητή) γνωρίζει άριστα την ομάδα και τους παίκτες, όντας στο προπονητικό-τιμ των ερυθρολεύκων από το 2008, ενώ ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο-σύμβολο για τον Ολυμπιακό. Μπασκετμπολίστας του συλλόγου για δεκατρείς σερί σεζόν (1991-2004), έχοντας ζήσει και τις δύο "χρυσές" περιόδους των Πειραιωτών, τόσο εκείνη της δεκαετίας του '90 με τα πέντε σερί Πρωταθλήματα Ελλάδας (1992/93-1996/1997) λαμβάνοντας μέρος και σε τέσσερα Final-Four (1994, 1995, 1997 Πρωταθλητής Ευρώπης, 1999), όσο και την πρόσφατη (σαν μέλος του προπονητικού-τιμ) με την κατάκτηση των δύο σερί Ευρωπαϊκών σε Κωνσταντινούπολη (2012) και Λονδίνο (2013), ενώ ήταν "παρών" και στα Final-Four του 2009 και του 2010. Γνωρίζει τι σημαίνει να κάνεις πρωταθλητισμό στον Ολυμπιακό, ξέρει την πίεση και είναι μπολιασμένος (πολλά χρόνια τώρα) με την ελληνική πραγματικότητα.

Πρόκειται για μία φυσιογνωμία που εμπνέει τον απόλυτο σεβασμό όχι μόνο στους φιλάθλους των ερυθρολεύκων και στους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και στην διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ. Γνωρίζει άριστα την ομάδα, την έχει ζήσει, έχει καλές σχέσεις με τους μπασκετμπολίστες των Πειραιωτών (δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι αυστηρός) και υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Ξέρει τι πήγε στραβά (όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου) και ξέρει τι χρειάζεται να διορθώσει ώστε να αλλάξει το κλίμα.

Ο Μίλαν Τόμιτς χαρακτηρίζεται ως η ιδανική προσωπικότητα αυτή την στιγμή ώστε να τονώσει την ψυχολογία των αθλητών του Ολυμπιακού, συσπειρώνοντας τους παίκτες ενόψει της συνέχειας. Δεν έχει βγάλει ποτέ στην καριέρα του σεζόν ως πρώτος προπονητής σε ομάδα, αλλά από τεχνικής πλευράς είναι ένας κόουτς που έχει αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες δουλεύοντας δίπλα στους Παναγιώτη Γιαννάκη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Γιώργο Μπαρτζώκα την τελευταία εξαετία, έχοντας τον ρόλο του βοηθού. Στα (επιπλέον) συν το γεγονός πως γνωρίζει την αγωνιστική ταυτότητα της συγκεκριμένης ομάδας (που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2011 με Ίβκοβιτς), το dna της και ξέρει καλά τους παίκτες του ρόστερ, τα "υλικά" με τα οποία έχει να δουλέψει.

Ο Μίλαν Τόμιτς είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να αναλάβει-παραμείνει πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες. Στην "λίστα" η περίπτωση του Φώτη Κατσικάρη που χαίρει εκτίμησης, προτάθηκε ο Αμερικανός τεχνικός, Κρις Φλέμινγκ, ενώ στα υπόψιν βρίσκεται και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που έχει συμπάθειες στο μεγάλο λιμάνι.

Σε βίντεο η συνέντευξη Τύπου με τις δηλώσεις του Μίλαν Τόμιτς:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ