EUROBASKET

Έξαλλος με τη διαιτησία ο Βεζένκοβ, έθεσε τη FIBA προ των ευθυνών της

Έξαλλος με τη διαιτησία ο Βεζένκοβ, έθεσε τη FIBA προ των ευθυνών της
FIBA

Βαθύτατα ενοχλημένος από τη διαιτησία του αγώνα Βουλγαρία - Πορτογαλία ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ, που ζήτησε από τη FIBA να ασχοληθεί "με αυτό το προϊόν που παρουσιάζει".

Στον "τελικό" με την Πορτογαλία η ομάδα του χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον 11 πόντους για να προκριθεί στο EuroBasket 2025.

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν εκεί για να υποστηρίξει τη Βουλγαρία, έκανε σπουδαία δουλειά με 30 πόντους χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες, όμως οι διαιτητές τον χρέωσαν νωρίς με τεχνική ποινή και λίγο πριν από το φινάλε και με αντιαθλητικό φάουλ με το σκορ στο 90-80, με αποτέλεσμα ο σούπερσταρ του Ολυμπιακού να αποβληθεί και να μη βρίσκεται στο παρκέ για τις κρίσιμες τελευταίες άμυνες και τις ακόμη πιο κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις.

Μετά από τον αγώνα, ο Βεζένκοβ ήταν ενοχλημένος από τους διαιτητές και δεν δίστασε να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του: "Το μπάσκετ είναι άθλημα λεπτομερειών, είμαι χαρούμενος με όσα δείξαμε, όμως δεν τα καταφέραμε.

Δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια τους διαιτητές, ωστόσο αν η FIBA θέλει να δει κάποια πράγματα να αλλάζουν, ώστε οι αθλητές να έρχονται και να παίζουν, θα πρέπει να δει αυτά που έγιναν σήμερα.

Πρέπει να δει τους αριθμούς. Αισθανόμαστε ότι ηττηθήκαμε. Ξαναλέω ότι δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία, όμως η FIBA πρέπει να δει τι συμβαίνει. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ευχαριστημένη με αυτό το προϊόν που παρουσιάζει.

Δεν με ενδιαφέρει πόσους πόντους σκόραρα, ήρθα με έναν στόχο και απέτυχα. Δεν είμαι ευχαριστημένος, δεν θα είμαι ούτε αύριο, όμως έδωσα όσα μπορούσα. Έχω πει ότι θα έρχομαι όποτε μπορώ. Από αύριο πρέπει να ξεχάσουμε αυτόν τον αγώνα. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι τον Αύγουστο, θέλω να είμαι υγιής και τότε θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνουν".

TAGS EUROBASKET ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ