EUROBASKET

Η Πορτογαλία κράτησε τη Βουλγαρία του Βεζένκοβ έξω από τα προκριματικά του EuroBasket 2025

Η Πορτογαλία κράτησε τη Βουλγαρία του Βεζένκοβ έξω από τα προκριματικά του EuroBasket 2025
FIBA

Από την Ισπανία στη Βουλγαρία, ο Σάσα Βεζένκοβ ταξίδεψε στην πατρίδα του, όμως η Βουλγαρία δεν κατάφερε νίκη με +11 επί της Πορτογαλίας που ηττήθηκε, αλλά προκρίθηκε στα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Η Αρένα Μπότεβγκραντ, ένα γήπεδο χωρητικότητας 3200 θεατών, δεν ήταν απλά κατάμεστη αλλά είχε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που μπορούσε να υποδεχθεί. Το ματς ήταν τελικός για Βουλγαρία και Πορτογαλία, με την παρέα του Σάσα Βεζένκοβ (που βραβεύθηκε πριν από το τζάμπολ) να παίρνει την νίκη με 90-82, αλλά τους αντιπάλους του να παίρνουν την πρόκριση στα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Η Βουλγαρία χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον 11 πόντους για να πετύχει τον στόχο της, ο MVP της φετινής EuroLeague ήταν εκεί για να την υποστηρίξει, στο τέλος όμως όλα πήγαν ανάποδα για τους γηπεδούχους. Στα 42" ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ έκανε αντιαθλητικό φάουλ με το σκορ στο 90-79, ενώ στα 9" ο Παβλίν Ιβάνοβ χρεώθηκε με βήματα με το σκορ στο 90-80. Στα 5.9" ο Ντιόγκο Βεντούρα κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Βεζένκοβ που αποβλήθηκε με δεύτερο, η ομάδα του είχε 2/4 βολές και στο φινάλε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ αστόχησε σε δύσκολο σουτ που αν ήταν εύστοχο, θα έδινε την πρόκριση στη Βουλγαρία.

Σε 36:54 ο Βεζένκοβ είχε 30 πόντους (6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές), τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ, τρία κλεψίματα και 32 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, απέναντι σε μία άμυνα που τον αντιμετώπισε συνεχώς με παγίδες και δεν του επέτρεψε να πάρει προσπάθειες στην τέταρτη περίοδο. Ο Τσαβντάρ Κοστόβ (19 πόντοι) κι ο Παβλίν Ιβάνοβ (18 πόντοι) τον ακολούθησαν, με τον Τραβάντε Γουίλιαμς (21 πόντοι) και τον Ντιόγκο Βεντούρα 916 πόντοι, 7/10 βολές) να ξεχωρίζουν από την Πορτογαλία.

Πλέον οι Βούλγαροι θα παλέψουν για τη δεύτερη ευκαιρία, καθώς θα μπουν σε ένα γκρουπ μαζί με άλλες επτά ομάδες που δεν τα κατάφεραν και με ακόμη τέσσερις από τον πρώτο γύρο (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Αλβανία, Κόσοβο), ώστε σε αυτόν τον τρίτο προ-προκριματικό γύρο να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο από το... παράθυρο.

TAGS EUROBASKET ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ