EUROLEAGUE

EuroLeague: ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν αιτούνται αναβολή των αγώνων τους μέχρι νεωτέρας

Ο Τζον Μπράουν καρφώνει την μπάλα
Ο Τζον Μπράουν καρφώνει την μπάλα UNICS.RU

Οι τρεις ρωσικές ομάδες της EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν) θα αιτηθούν την αναβολή των αγώνων τους μέχρι νεωτέρας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε στην EuroLeague Basketball το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου στις 16:00 χαρακτηρίζεται ως η πλέον κρίσιμη στην ιστορία της διοργάνωσης. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και κάποιες εκ των ομάδων της EuroLeague να θέτουν ευθέως θέμα μη συμμετοχής στους αγώνες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν, είναι σαφές πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη ακόμη κι εντός της τηλεδιάσκεψης.

Δεδομένων των πολλών προβλημάτων που ήδη βιώνουν οι τρεις ρωσικές ομάδες (σ.σ.: ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ έχουν ήδη αρχίσει να αποχαιρετούν τους ξένους παίκτες), η πρόταση που θα καταθέσουν στην τηλεδιάσκεψη αφορά σε αναβολή όλων των αγώνων τους μέχρι νεωτέρας. Ήτοι, μέχρι να καταλαγιάσει η ένταση στην Ευρώπη και να βρεθεί λύση ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Συγκεκριμένα, οι τρεις τους δείχνουν να κινούνται ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, με το αίτημά τους να στηρίζεται σε δύο ζητήματα:

  1. Πρώτον το πρόβλημα των μετακινήσεων, αφού η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροπλάνα
  2. Δεύτερον τον φόβο των αντιδράσεων από τους φιλάθλους των γηπεδούχων ομάδων, κατά την επίσκεψή τους

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στην τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε στις 16:00, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ και την Ούνικς Καζάν να ελπίζουν πως αυτό θα γίνει αποδεκτό για να μην γίνει ακόμη δυσκολότερη η κατάσταση για εκείνες.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΖΕΝΙΤ ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ