EUROLEAGUE

EuroLeague: Το Αμπου Ντάμπι θέλει τα επόμενα Final Four και προσφέρει αστρονομικό ποσό

EuroLeague: Το Αμπου Ντάμπι θέλει τα επόμενα Final Four και προσφέρει αστρονομικό ποσό
GARETH DEWAR/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Απίστευτη πρόταση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις ομάδες της EuroLeague. Στις 13 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση και συζήτηση για τα επόμενα Final 4 και την ομάδα από το Αμπου Ντάμπι.

Το Αμπου Ντάμπι θέλει με κάθε τρόπο να μπει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πλέον στο τραπέζι έχει πέσει αστρονομικό ποσό για την EuroLeague.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πρόταση για τη διοργάνωση των τριών επόμενων Final Four στην πρωτεούσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έναντι του ποσού των 25 εκατ. δολαρίων για κάθε χρόνο!


Συνολικά δηλαδή έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τα Final Four του 2025, του 2026 και του 2027 και πλέον το μπαλάκι περνάει στις ευρωπαϊκές ομάδες, δηλαδή του μετόχους της EuroLeague. Το γήπεδο που θέλει να φιλοξενήσει τους αγώνες είναι Etihad Arena.


Την αποκάλυψη για την πρόταση του Αμπου Ντάμπι για το Final Four έκανε το ισπανικό site encestando και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι ισχύει το ρεπορτάζ και απομένουν οι αποφάσεις.

Πρόκειται για ποσό μαμούθ που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο, έστω κι αν η γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα φύγει για πρώτη φορά από την Γηραιά Ήπειρο, αν και εφόσον δοθεί θετική απάντηση.

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, δεν ελήφθη καμία απόφαση. Είναι άλλωστε πολύ σοβαρή υπόθεση και θα τεθεί επί τάπητος στην Γενική Συνέλευση των μετόχων, στις 13 Μαρτίου.

Εκεί θα συζητηθεί και το θέμα του Final Four για το 2025, το 2026 και το 2027 και παράλληλα θα ληφθούν αποφάσεις και για την ομάδα από το Αμπου Ντάμπι, που θέλει να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της EuroLeague.


Θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρχει ομάδα από το Αμπου Ντάμπι τη σεζόν 2024-25 και είναι δύσκολο και για την αγωνιστική περίοδο 2025-26, όμως έχει πέσει στο τραπέζι και η συμμετοχή στο EuroCup έναντι του ποσού των 65 εκατ. δολαρίων.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ