EUROLEAGUE

EuroLeague: Τα σενάρια για το πλεονέκτημα έδρας και οι επικρατέστεροι αντίπαλοι για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό στα playoffs

EuroLeague: Τα σενάρια για το πλεονέκτημα έδρας και οι επικρατέστεροι αντίπαλοι για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό στα playoffs
EUROKINISSI

Η κανονική διάρκεια της EuroLeague πλησιάζει προς το τέλος της και η αγωνία κορυφώνεται αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και τους πιθανούς αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα playoffs. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην εξάδα.

Η εξάδα της EuroLeague κλείδωσε και ο Παναθηναϊκός AKTOR με τον Ολυμπιακό εξασφάλισαν την παρουσία τους στα playoffs της διοργάνωσης.

Όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η αγωνία κορυφώνεται, με τις ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα σενάρια για το πλεονέκτημα έδρας και τους πιθανούς αντιπάλους Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στα playoffs.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι έξι που προκρίθηκαν στα playoffs

Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs της EuroLeague. Οι Μαδριλένοι είναι σίγουρα πρώτοι και από εκεί και πέρα γίνεται μάχη για την κατάληψη του πλεονεκτήματος έδρας.

Τι ισχύει με το πλεονέκτημα έδρας

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει τη δεύτερη θέση στο χέρι της, καθώς με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια την εξασφαλίζει, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που περιμένει στραβοπάτημα των πρασίνων για να μπορεί να μπει στην τετράδα και κατά συνέπεια να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας

Όσον αφορά το τριφύλλι τα δεδομένα είναι πιο απλά, καθώς το 2/2 απέναντι σε Μπάγερν και Άλμπα τερματίζει στη δεύτερη θέση. Με μία νίκη σε αυτά τα δύο παιχνίδια, σε συνδυασμό με ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Αναντολού Εφές και νίκη της ομάδας του Γιασικεβίτσιους επί του Ολυμπιακού την τελευταία αγωνιστική, οι πράσινοι εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα.

Με 1/2 μπορεί να είναι από δεύτερος έως πέμπτος ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων Μονακό - Μπάγερν, Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές και Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε.

Παναθηναϊκός AKTOR

Το ρεκόρ του κόντρα στους ανταγωνιστές του στον δρόμο για πιθανές ισοβαθμίες:

  • Με Μονακό: 2-0 (+26)
  • Με Μπαρτσελόνα: 1-1 (0)
  • Με Ολυμπιακό: 0-2 (-6)
  • Με Φενέρμπαχτσε: 1-1 (-3)
  • Μακάμπι 0-2 (-15)

Ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα στην τετράδα αν κερδίσει στο τέλος της κανονικής περιόδου τη Φενέρ κι έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό AKTOR και μία εκ των Μονακό ή Μπαρτσελόνα (ή και οι δύο) έχουν καλύτερο ρεκόρ από αυτόν.

Εν ολίγοις, αν βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με τους "πράσινους" και τη Μονακό ή σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό AKTOR και την Μπαρτσελόνα, είναι στην τετράδα.

Ολυμπιακός

Το ρεκόρ του κόντρα στους ανταγωνιστές του στον δρόμο για πιθανές ισοβαθμίες:

  • Με Παναθηναϊκό: 2-0 (+6)
  • Με Μονακό: 1-1 (-6)
  • Με Μπαρτσελόνα: 0-2 (-17)
  • Με Φενέρμπαχτσε: 0-1 (-3)

Οι επικρατέστεροι αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει από No3 μέχρι το No6 θα κοντραριστεί με έναν εκ των Παναθηναϊκού AKTOR, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε. Ανάλογα με τη θέση που θα ολοκληρώσει την κανονική περίοδο θα αποσαφηνιστεί και αν θα έχει το πλεονέκτημα ή το μειονέκτημα έδρας στη σχετική σειρά των playoffs.

Πιθανότερο μοιάζει το σενάριο της 5ης ή της 6ης θέσης και μία διασταύρωση με Μονακό ή Μπαρτσελόνα, με μειονέκτημα έδρας, με βάση πάντα τη λογική και τα ματς που απομένουν: Ο Παναθηναϊκός παίζει με Μπάγερν και Άλμπα, ενώ την τελευταία αγωνιστική η Μπαρτσελόνα με τη Βιλερμπάν και η Μονακό με την Μπάγερν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, αν καταφέρει να τερματίσει δεύτερος, τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκύψει από το No7 του play-in.

Δεδομένα 7η είναι η Μακάμπι, η οποία θα κοντραριστεί με τον 8ο της κανονικής διάρκειας για την οριστική κατάληψη της θέσης No7. Κάτι το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι στην 8η θέση της regular season μπορούν να βρεθούν η Βίρτους, η Μπασκόνια και η Αναντολού Εφές (σ.σ. η σειρά είναι όπως αποτυπώνεται στη βαθμολογία). Στην παρούσα φάση, επικρατέστερο σενάριο μοιάζει στο 7-8 για την 7η θέση, να κοντραριστούν η Μακάμπι με τη Βίρτους, στο Βελιγράδι.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν τερματίσει δεύτερος, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ομάδες από το No3 μέχρι το No6 ανάλογα βέβαια και με τη βαθμολογική θέση στην οποία θα ολοκληρώσει τη regular season.

Η βαθμολογία (με την 33η αγωνιστική σε εξέλιξη)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 26-6
  2. Μονακό 22-11
  3. Μπαρτσελόνα 22-11
  4. Παναθηναϊκός AKTOR 21-11
  5. Ολυμπιακός 21-12
  6. Φενέρμπαχτσε 20-12
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-14
  8. Βίρτους Μπολόνια 17-15
  9. Μπασκόνια 16-16
  10. Αναντολού Εφές 15-17
  11. Παρτίζαν 15-18
  12. Ζάλγκιρις Κάουνας 14-19
  13. Βαλένθια 14-19
  14. Αρμάνι Μιλάνο 14-18
  15. Μπάγερν 13-19
  16. Ερυθρός Αστέρας 11-22
  17. Βιλερμπάν 8-25
  18. Άλμπα Βερολίνου 5-28
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ