EUROLEAGUE

EuroLeague: Πρόταση για επτά ημέρες καραντίνας αντί για 14

Παπαπέτρου και Παπανικολάου στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Παπαπέτρου και Παπανικολάου στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός INTIME

Την πρόταση να μειωθούν οι ημέρες καραντίνας των παικτών που νοσούν από κορονοϊό από 14 σε επτά έριξε στο τραπέζι η EuroLeague σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (3/1). Η απόφαση αναμένεται να έχει παρθεί μέχρι την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (3/1) η EuroLeague έριξε στο τραπέζι την πρόταση για μείωση των ημερών καραντίνας των παικτών που νοσούν από κορονοϊό. Συγκεκριμένα, από τις 14 ημέρες που έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα κάποιο μέλος ομάδας, πλέον οι ημέρες πρόκειται να γίνουν επτά, σε μία διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Με τα νέα δεδομένα και σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή, θα αναβάλλονται λιγότεροι αγώνες της EuroLeague και οι παίκτες που νοσούν από κορονοϊό θα μπορούν να επιστρέψουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα στις υποχρεώσεις των ομάδων τους. Προκειμένου ωστόσο να μπορούν οι αθλητές να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση θα πρέπει να δώσουν αρνητικά PCR tests καθώς επίσης και να έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο.

Η σκέψη αυτή, υπήρχε εδώ και κάποιες ημέρες καθώς ήδη σε πολλές χώρες οι ημέρες που έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα οι αθλητές και τα μέλη των ομάδων είχαν ήδη μειωθεί. Μάλιστα αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει και την διοργάνωση που λόγω των πολλών αγώνων και του γεμάτου προγράμματος που έχει δεν θα αναγκάζεται να αναβάλλει τόσα πολλά παιχνίδια μες στην εβδομάδα.

TAGS EUROLEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ