EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο GM της Ζάλγκιρις επιβεβαίωσε πως το Κάουνας έκανε αίτηση για το Final Four 2023

EuroLeague: Ο GM της Ζάλγκιρις επιβεβαίωσε πως το Κάουνας έκανε αίτηση για το Final Four 2023

Την αίτηση του Κάουνας για την διοργάνωση του Final Four της EuroLeague για το 2023 επιβεβαίωσε ο GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας σε συνέντευξη Τύπου.

Με την Κωνσταντινούπολη να χάνει έδαφος για την ανάληψη του Final Four της EuroLeague για το 2023, άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζονται προκειμένου να αναλάβουν την διοργάνωση. Μία από αυτές είναι και το Κάουνας της Λιθουανίας, με τον GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας να επιβεβαιώνει πως έχει γίνει αίτηση για την διοργάνωση.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, "Εμείς ως κλαμπ θα επωφεληθούμε από αυτό αλλά θα είναι μία μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στην Λιθουανία".

"Θεωρούμε πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις μία επιχείρηση και να διοργανώσεις ένα μεγάλο αθλητικό event. Δεν θέλουμε να έχουμε μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από προηγούμενα Final Four περίπου 10 χιλιάδες κόσμος μπορεί να έρθει. Σίγουρα όχι μόνο στο Κάουνας αλλά σε όλες τις γύρω περιοχές. Ο κόσμος θα είναι εδώ για περίπου τέσσερις ημέρες και βάσει υπολογισμών περίπου 3.7 εκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν".

Θυμίζουμε πως οι άλλες πόλεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το Βελιγράδι (η πόλη που διεξήχθη το Final Four του 2022) στη Σερβία, μαζί με την Κολωνία (που είχε αναλάβει την διεξαγωγή του Final Four του 2022 ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε) ή το Βερολίνο στη Γερμανία.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση αναφορικά με το θέμα, ωστόσο η διαφορά συγκριτικά με τις άλλες χρονιές είναι πως αυτή τη φορά εκείνοι που θα αποφασίσουν για την έδρα του Final Four είναι οι 13 μέτοχοι, ενώ μέχρι πρότινος ο Τζόρντι Μπερτομέου ήταν εκείνος που έπαιρνε την απόφαση.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ