EUROLEAGUE

EuroLeague Next Gen: Δύο νταμπλ νταμπλ σε μερικές ώρες από τον Καλόγηρο

EuroLeague Next Gen: Δύο νταμπλ νταμπλ σε μερικές ώρες από τον Καλόγηρο
FIBA

Ο Ανδρέας Καλόγηρος είχε δύο νταμπλ νταμπλ μέσα στο Σάββατο και βοήθησε τη Λιέτουβος Ρίτας να κάνει το 2/2 στον όμιλο, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Next Gen Tournament του Κάουνας. Αντίπαλος για τον τίτλο η Ζάλγκιρις.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο Next Gen Tournament του Κάουνας θα έχει το μεσημέρι της Κυριακής (9/2, 15:15) ο Ανδρέας Καλόγηρος. Ο διεθνής φόργουορντ βοήθησε τη Λιέτουβος Ρίτας να κάνει το 2/2 στους αγώνες του Σαββάτου, να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της κι από εκεί να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στη Zalgirio Arena.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις, που είναι επίσης αήττητη μετά από τρεις αγώνες. Ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Adidas Next Gen Tournament της EuroLeague, που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο του Final Four της Κολωνίας.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Ρίτας Βίλνιους συνέτριψε την ομάδα του Λονδίνου (89-37), με τον αριστερόχειρα φόργουορντ να κάνει ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά του Κάουνας. Ήτοι, το νταμπλ νταμπλ. Στα 21'27'' που βρέθηκε στο παρκέ, είχε 12 πόντους (με 6/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη.

Πιο δύσκολο ήταν το έργο της λιθουανικής ομάδας μερικές ώρες αργότερα, αφού η Μπανταλόνα αποδείχθηκε πολύ δυνατός αντίπαλος. Το επιθετικό ξέσπασμα της τελευταίας περιόδου αρκούσε όμως για να δώσει τη νίκη στη Λιέτουβος Ρίτας (84-75), με τον Ανδρέα Καλόγηρο να έχει 17 πόντους (με 2/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 1/4 βολές), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 37'29'' συμμετοχής (έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον της ομάδας του). Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Αζουόλας Τουμπέλις (14 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο Αουγκούστας Μαρτσιουλιόνις (25 πόντοι, 7 ασίστ), γιος του άλλοτε σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ