EUROLEAGUE

EuroLeague: Χωρίς ελληνική διαιτητική παρουσία τα playoffs

Οι διαιτητές σε στιγμιότυπο από αγώνα της EuroLeague
Οι διαιτητές σε στιγμιότυπο από αγώνα της EuroLeague EUROLEAGUE

Τα playoffs της EuroLeague ολοκληρώνονται την Τρίτη 4 Μαΐου, με τις ελληνικές σφυρίχτρες να μην επιλέγονται σε κανένα από τα παιχνίδια της post season. 

Την Τρίτη 4 Μαΐου πέφτει η αυλαία των playoffs της, με τη διεξαγωγή τριών αγώνων. Η EuroLeague ανακοίνωσε τους διαιτητές σε Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο και Βαρκελώνη, για να κλείσει έτσι ο κύκλος της post season, δίχως ελληνική διαιτητική παρουσία.

Παρά το γεγονός πως τα playoffs πραγματοποιήθηκαν δίχως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (άρα δεν υπήρχε κάποια δέσμευση), η EuroLeague Basketball δεν εμπιστεύτηκε καμία από τις ελληνικές σφυρίχτρες της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, Σπύρος Γκόντας (είπε "αντίο" στη διαιτησία στον δεύτερο τελικό του EuroCup), Ηλίας Κορομηλάς, Χρήστος Χριστοδούλου και Βάσω Τσαρούχα δεν επιλέχθηκαν να σφυρίξουν ούτε ένα από τα δεκαοχτώ (18) παιχνίδια των playoffs, παρά το γεγονός πως η δεξαμενή από την οποία άντλησε διαιτητές η EuroLeague είχε δεκαεννιά σφυρίχτρες.

Εξ αυτών, τέσσερις αγώνες στο ενεργητικό τους είχαν οι: Φερνάντο Ρότσα, Τόμισλαβ Χόρντοφ, Σάσα Πουκλ, Όλεγκς Λάτισεβς και Ματέι Μπολτάουζερ. Ενώ από τρία παιχνίδια σφύριξαν οι: Ρόμπερτ Λότερμοζερ, Μίλαν Νέντοβιτς, Σρέτεν Ράντοβιτς, Λουίτζι Λαμόνικα, Γκίτις Βίλιους, Μεχντί Ντιφάλα και Ούρος Νίκολιτς.

Από δύο αγώνες επιλέχθηκαν να διαιτητεύσουν οι: Έμιν Μόγκουλκοτς, Χουάν Κάρλος Γκαρθία, Τόμαζ Τραβίτσκι, Νταμίρ Γιβόρ, Αν Πάντερ και Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, με τον Σαούλιος Ράτσις να είναι ο μοναδικός που σφύριξε έναν αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ