Ποιος είναι ο Νίκος Πλώτας που έπαιξε πρώτη φορά στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Πλώτας πήρε το βάπτισμα του πυρός στην EuroLeague στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας.
Το ντεμπούτο του στην EuroLeague έκανε το βράδυ της Τετάρτης (28/10) ο Νίκος Πλώτας, στο πλαίσιο της εκτός έδρας αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας για την 8η αγωνιστική της σεζόν 2026/27.
Ο 22χρονος γκαρντ που έχει ύψος 1.95μ κλήθηκε να μπει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τους Πειραιώτες λόγω της ταυτόχρονης απουσίας των τραυματιών Γιαν Μοντέρο – Εβάν Φουρνιέ, αλλά και του τιμωρημένου Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Ποιος είναι ο Νίκος Πλώτας
Ο Πλώτας αναδείχθηκε κορυφαίος νεαρός του πρωταθλήματος την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν και βρισκόταν στον Προμηθέα Πάτρας, ενώ στο παρελθόν έπαιξε στην Καρδίτσα και στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Έχει υπάρξει διεθνής με τις U18 και U20, ενώ έχει κληθεί και σε προετοιμασίες της Εθνικής Ανδρών.
Για την ακρίβεια, πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 5.5 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά 18.1 λεπτά σε 23 αγώνες της κανονικής περιόδου της Stoiximan GBL. Φέτος, έχει αγωνιστεί σε άλλα δυο ματς -στον ημιτελικό του Stoiximan Super Cup απέναντι στην ΑΕΚ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή- υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.