EUROCUP

EuroCup: Αυτό είναι το νέο φορμάτ της διοργάνωσης για τη σεζόν 2023/24

EuroCup: Αυτό είναι το νέο φορμάτ της διοργάνωσης για τη σεζόν 2023/24
EUROKINISSI

Πολλές αλλαγές θα έχει το φορμάτ του EuroCup 2023/24. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Η σεζόν 2023/24 θα φέρει πολλές αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρα από το Play-In που υιοθέτησε η EuroLeague, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του Σπύρου Καβαλιεράτου στο SPORT24, μορφή αλλάζει και το EuroCup, στο οποίο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει ο Άρης.

Οι 20 συμμετέχουσες ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10. Στην επόμενη φάση θα προκρίνονται οι έξι πρώτες κάθε ομίλου και όχι οι οκτώ, σε αντίθεση με όσα είδαμε πέρσι.

Από εκεί και πέρα ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου θα περνάνε bye (σσ. χωρίς αγώνα) την πρώτη φάση των playoffs. Εκεί, ο 3ος του Α Ομίλου θα παίξει με τον 6ο του Β Ομίλου, ενώ ο 4ος του Β Ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 5ο του Α Ομίλου. Αντίστοιχα, ο 3ος του Β Ομίλου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 6ο του Α Ομίλου και ο 4ος του Α Ομίλου θα διασταυρωθεί με τον 5ο του Β Ομίλου. Τα παιχνίδια θα είναι νοκ-άουτ και γηπεδούχες θα είναι ομάδες που έχουν τερματίσει πιο ψηλά.

Ο νικητής τους Α3-Β6 θα παίξει στη συνέχεια με τον 2ο του Β Ομίλου. Ο νικητής του Β4-Α5 θα παίξει με τον 1ο του Α Ομίλου. Κατά αντιστοιχία, ο νικητής του Β3-Α6 θα βρει μπροστά του τον 2ο του Α Ομίλου και ο νικητής του Α4-Β5 θα πέσει πάνω στον 1ο του Β Ομίλου. Και αυτά τα παιχνίδια θα είναι μονά.

Οι νικητές θα περάσουν στα ημιτελικά και από εκεί θα διαμορφωθεί το ζευγάρι του τελικού του EuroCup. Εδώ υπάρχει ακόμα μία αλλαγή αφού τα ημιτελικά και τα τελικά θα είναι σειρές best-of-three και όχι νοκ-άουτ παιχνίδια, με την ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στην regular season να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Με αυτό τον τρόπο, οι φιναλίστ μπορεί να δώσουν από 23 έως και 26 ευρωπαϊκά παιχνίδια την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

EuroCup: Αυτό είναι το νέο φορμάτ της διοργάνωσης για τη σεζόν 2023/24
Το σχεδιάγραμμα για το φορμάτ του EuroCup τη σεζόν 2023/24 EUROCUP
TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ