EUROLEAGUE

EuroLeague: Με Play-In Tournament από τη σεζόν 2023/24

Ο Σλούκας με τον Σέρχιο Γιουλ στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Ρεάλ
Ο Σλούκας με τον Σέρχιο Γιουλ στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Ρεάλ EUROKINISSI SPORTS

Το Play-In Tournament για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 στην κανονική διάρκεια υιοθέτησε η EuroLeague αρχής γενομένης από τη σεζόν 2023/24. Απόλυτη επιβεβαίωση του SPORT24.

Το Play-In Tournament θα μπει στη ζωή της EuroLeague από τη σεζόν 2023/24, ακριβώς όπως είχατε διαβάσει σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα από το SPORT24 και τον Σπύρο Καβαλιεράτο από τις 20 Απριλίου.

Οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου να προκρίνονται απευθείας στα playoffs. Η 7η και η 8η ομάδα της κανονικής περιόδου θα τίθενται αντιμέτωπες σε μονό παιχνίδι. Ο νικητής θα μπαίνει στα Play-offs και θα παίζει με την 2η ομάδα της κατάταξης.

Με τον ίδιο τρόπο, η 9η και η 10η ομάδα θα παίζουν ένα μονό παιχνίδι: ο χαμένος θα πηγαίνει σπίτι του και ο νικητής θα παίζει τρεις μέρες αργότερα με τον ηττημένο από το ζευγάρι 7-8. Όποια ομάδα επικρατήσει σε αυτό το ματς, θα αντιμετωπίσει την πρώτη της κανονικής διάρκειας στα playoffs. Σε όλα αυτά τα μονά παιχνίδια του Play-In, γηπεδούχος είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην regular season.

EuroLeague: Με Play-In Tournament από τη σεζόν 2023/24

Στην ουσία, η 7η και η 8η ομάδα, που έμπαιναν απευθείας στα playoffs μέχρι φέτος, θα εξακολουθήσουν να έχουν ένα σημαντικό αβαντάζ στα Play-In, αφού θα χρειάζονται μία νίκη για να προκριθούν. Οι ομάδες που θα πάρουν την 9η και την 10η θέση θα χρειάζονται δύο νίκες για να προκριθούν.

Η εφαρμογή του Play-In κατά τα πρότυπα του NBA ήταν επιθυμία πολλών προπονητών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΜΟΝΑΚΟ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ