EUROBASKET

EuroBasket: Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κροατίας

EuroBasket: Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κροατίας

Η Ομοσπονδία της Κροατίας ανακοίνωσε την προαγωγή του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στη θέση του head coach, μετά τη φυγή του Βέλικο Μρσιτς.

Η αποχώρηση του Βέλικο Μρσιτς με προορισμό την Μπρεογκάν της Liga Endesa άφησε κενό στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κροατίας, λίγους μήνες πριν από την έναρξη του EuroBasket 2022. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας δεν χρειάστηκε όμως να ψάξουν εκτός του "οίκου" τους για να βρουν τον αντικαταστάτη, αφού αποφάσισαν να δώσουν το χρίσμα στον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Ο 47χρονος τεχνικός ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της "χρβάτσκα" κι ως εκ τούτου κρίθηκε σκοπιμότερο να πάρει την προαγωγή για τη θέση του head coach, δεδομένου πως γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια έχει ελληνικό ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί στο παρελθόν ο "Μούλα" αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια της καριέρας του στην Ελλάδα (με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πανελλήνιο και Ολυμπιακό), αλλά κυρίως γιατί η Κροατία είναι αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών στον Γ' Όμιλο του EuroBasket 2022.

Είναι κιόλας ο πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στις 2 Σεπτεμβρίου στο Mediolanum Forum.

Θυμίζουμε πως η "γαλανόλευκη" θα αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση -πέραν της Κροατίας και- την Ιταλία, την Ουκρανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Εσθονία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ