EUROBASKET

EuroBasket: Με Γκαλινάρι, αλλά χωρίς Μπελινέλι η Ιταλία

Italy's Danilo Gallinari (8) drives up court during a men's basketball quarterfinal round game against France at the 2020 Summer Olympics, Tuesday, Aug. 3, 2021, in Saitama, Japan. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Italy's Danilo Gallinari (8) drives up court during a men's basketball quarterfinal round game against France at the 2020 Summer Olympics, Tuesday, Aug. 3, 2021, in Saitama, Japan. (AP Photo/Charlie Neibergall) © 2022 CHARLIE NEIBERGALL / AP IMAGES

Η FIP ανακοίνωσε την προεπιλογή του Τζανμάρκο Ποτσέκο για το EuroBasket 2022, με το όνομα του Ντανίλο Γκαλινάρι να ξεχωρίζει. Εκτός λίστας ο Μάρκο Μπελινέλι και ο Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο κατέληξε στη δεξαμενή παικτών μέσα από την οποία θα προκύψει η δωδεκάδα της Ιταλίας για το EuroBasket 2022. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" θα δουλέψει με δεκαεφτά (17) αθλητές στη διάρκεια της προετοιμασίας, με το όνομα του Ντανίλο Γκαλινάρι να είναι αυτό που ξεχωρίζει.

Στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη FIP βρίσκονται επίσης ο Νικολό Μέλι, ο Σιμόνε Φοντέκιο, ο Ακίλε Πολονάρα, ο Λουίτζι Ντατόμε, αλλά κι ο Γκαμπριέλε Προσίντα, ο οποίος επελέγη στο Νο36 του NBA Draft πριν από μερικές εβδομάδες.

Αντίθετα, εκτός από την προεπιλογή του Τζανμάρκο Ποτσέκο είναι -μεταξύ άλλων- οι Ντάνιελ Χάκετ και Μάρκο Μπελινέλι.

Θυμίζουμε πως η Ιταλία είναι η οικοδέσποινα ενός εκ των τεσσάρων ομίλων της πρώτης φάσης του EuroBasket, ούσα μαζί με την Ελλάδα στους αγώνες του Mediolanum Forum. Το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ελλάδα για τη φάση των ομίλων είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Το Depth Chart της Ιταλίας

  • PG: Μάρκο Σπίσου, Νίκο Μανιόν, Ματέο Σπανιόλο, Αλεσάντρο Πατζόλα.
  • SG: Στέφανο Τόνουτ, Τομάσο Μπαλντάσο, Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Τζον Πετρουτσέλι.
  • SF: Λουίτζι Ντατόμε, Σιμόνε Φοντέκιο, Γκαμπριέλε Προσίντα.
  • PF: Ντανίλο Γκαλινάρι, Νικολό Μέλι, Ακίλε Πολονάρα.
  • C: Πολ Μπιλίγκα, Αμεντέο Τεσιτόρι, Τζαμπάολο Ρίτσι.
TAGS EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ