EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Πονίτκα: "Θα λέμε στα εγγόνια μας για αυτή την διοργάνωση, δεν ξέρω πόσο καιρό θα παίζω με την εθνική"

Ο Ματέους Πονίτκα
Ο Ματέους Πονίτκα FIBA

Ο Ματέους Πονίτκα δήλωσε σε πολωνικά ΜΜΕ ότι κάποια στιγμή θα μιλάει στα εγγόνια του για αυτή την πορεία της Πολωνίας μέχρι την 4η θέση του EuroBasket 2022, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ξέρει αν θα δώσει το παρών στο EuroBasket 2025 που θα φιλοξενηθεί (και) στην χώρα του.

Ο Ματέους Πονίτκα είναι χαρούμενος για την πορεία της Πολωνίας μέχρι την 4η θέση του EuroBasket 2022. Ξέρει ότι θα έχει ιστορίες να λέει. Αλλά δεν ξέρει αν θα φοράει την φανέλα της ομάδας στο EuroBasket 2025 που η χώρα του θα είναι συνδιοργανώτρια.

Αυτά υποστήριξε σε δηλώσεις τους σε πολωνικά ΜΜΕ, νιώθοντας περήφανος για την πορεία της Πολωνίας, που επέστρεψε σε τετράδα EuroBasket έπειτα από 51 χρόνια.

"Πριν μερικά χρόνια βγήκαμε 8οι στον κόσμο και τώρα 4οι στην Ευρώπη. Δεν έχουμε κανένα παράπονο" δήλωσε αρχικά ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ, για να προσθέσει: "Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Ελπίζω να είδαν τις νίκες μας παιδιά πίσω στην χώρα και να αγαπήσουν το μπάσκετ".

Στην συνέχεια ο Πονίτκα ανέφερε: "Οι περισσότεροι θα λέμε αυτές τις ιστορίες στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θα θυμόμαστε αυτό το τουρνουά για την υπόλοιπη ζωή μας. Είχα καλές και κακές στιγμές, αλλά ξέρω ότι τα έδωσα όλα".

Κλείνοντας, ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ τόνισε ενόψει του EuroBasket 2025: "Θα δούμε τι θα γίνει, δεν ξέρω ακόμα. Δεν ξέρω για πόσα παιχνίδια ακόμα θα φοράω την φανέλα της ομάδας. Πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ