ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Ματέους Πονίτκα στο SPORT24: "Σήμερα στεναχωρημένοι, αύριο χαρούμενοι"

EuroBasket 2022, Ο Ματέους Πονίτκα στο SPORT24: "Σήμερα στεναχωρημένοι, αύριο χαρούμενοι"
FIBA

Παρά τη φυσιολογική πικρία για την απώλεια του μεταλλίου στο EuroBasket 2022, ο Ματέους Πονίτκα ξέρει πως η μεγάλη εικόνα αξίζει μόνο χαμόγελα για την Πολωνία.

Η Πολωνία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τρελή πορεία της, με ένα μετάλλιο. Ε και; Η τέταρτη θέση στο EuroBasket 2022 είναι -από μόνη της- τεράστια είδηση για τη χώρα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μια επιτυχία που είχε να συμβεί από το... 1971.

Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε στο SPORT24 μετά από το φινάλε του μικρού τελικού και εξήγησε τον αντίκτυπο όσων πέτυχαν αυτός κι οι συμπαίκτες του, επισημαίνοντας πως στο Βερολίνο αποδείχθηκε στην πράξη πως η ζωή είναι απρόβλεπτη.

"Ειλικρινά, ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει από πού ερχόμαστε και τι κάνουμε εδώ. Η Πολωνία στην καλύτερη τετράδα της διοργάνωσης, δίχως να έχουμε παίκτες από το NBA ή την EuroLeague. Είμαστε μια παρέα φίλων που ήρθε εδώ και κέρδισε μερικά μεγάλα παιχνίδια. Προφανώς θέλαμε να κάνουμε άλλη μια νίκη σήμερα, να πάρουμε το μετάλλιο, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Είχαμε την ευκαιρία, είχαμε τη δυνατότητα, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Σήμερα είμαστε στεναχωρημένοι που δεν ανεβήκαμε στο βάθρο, αλλά αύριο θα είμαστε χαρούμενοι γιατί θα έχουμε ηρεμήσει και θα καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας. Θα καταλάβουμε τι κάναμε για την πατρίδα μας".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Περιμένεις πως θα σας υποδεχθούν ως ήρωες στην Πολωνία; (Γελάει) "Να σου είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι να περιμένω. Θα δούμε αύριο, όταν φτάσουμε στη Βαρσοβία. Κάναμε σπουδαία δουλειά, αλλά δεν ξέρω πώς υποδέχθηκαν στην Πολωνία όλη αυτή την προσπάθεια γιατί δεν έχω social media. Εντάξει, ξέρω ότι ο Τύπος έγραψε πολλά για μας, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τον κόσμο".

Πέραν της τέταρτης θέσης, η Πολωνία γιορτάζει την εξασφάλιση διοργάνωσης ενός ομίλου της πρώτης φάσης για το EuroBasket 2025. Μία είδηση εξίσου σημαντική για τη χώρα: "Ναι είναι κάτι τεράστιο. Είναι δύσκολο όμως να πούμε τι θα γίνει σε τρία χρόνια. Είναι μεγάλο το διάστημα. Πώς θα εξελιχθούν όλες οι ομάδες, πώς θα είμαστε εμείς, ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι. Είναι πολλές οι παράμετροι. Πολλά μπορούν να συμβούν. Είδες για παράδειγμα τι συνέβη σε αυτή τη διοργάνωση, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, στο λέω εγώ από τη δική μου εμπειρία (γελάει). Οπότε, δεν ξέρω τι μπορούμε να πετύχουμε εκεί. Τώρα, το σημαντικό είναι να αναλύσουμε όσα κάναμε εδώ, τι πήγε καλά και τι όχι. Πάνω σε αυτό να πατήσουμε για τη συνέχεια".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ