ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Μίρο Λιτλ στο SPORT24: "Ο Μάρκανεν μπορεί να βάλει 50 πόντους στο EuroBasket"

EuroBasket 2022, Ο Μίρο Λιτλ στο SPORT24: "Ο Μάρκανεν μπορεί να βάλει 50 πόντους στο EuroBasket"
FIBA

Ο Μίρο Λιτλ βιώνει κάτι που ουδείς άλλος σε τόσο νεαρή ηλικία δεν έχει καταφέρει, με την Εθνική Φινλανδίας. Να βρίσκεται στην οκτάδα του EuroBasket 2022 και να διεκδικεί ένα μετάλλιο. Ο 18χρονος πόιντ γκαρντ μίλησε στο SPORT24 κι έκανε μια πρόβλεψη για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Μίρο Λιτλ ζει στιγμές που ουδείς άλλος συμπατριώτης του έχει βιώσει σε τόσο νεαρή ηλικία. Η Φινλανδία βρίσκεται στην οκτάδα του EuroBasket 2022, ηγείται από έναν εκ των κορυφαίων παικτών της διοργάνωσης (Λάουρι Μάρκανεν) και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα γι ακόμη ψηλότερα.

Ο νεαρός πόιντ γκαρντ της Φινλανδίας μίλησε στο SPORT24 για όσα κερδίζει η νέα γενιά της χώρας από την παρουσία του Λάουρι Μάρκανεν, ενώ προέβλεψε πως αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάλει 50 πόντους στο Βερολίνο, αυτός είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο SPORT24:

Για τον Λάουρι Μάρκανεν: "Είναι αυτός που εμπνέει όλη την ομάδα, ολόκληρη τη χώρα! Είμαι τυχερός κι ευλογημένος που παίζω δίπλα του. Είναι ένα σπουδαίο άτομο, ένας φανταστικός παίκτης. Με έχει εμπνεύσει προσωπικά, με την διαδρομή και την πορεία του για να πετύχω κι εγώ τα όνειρά μου. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα, για να τα καταφέρω".

Για το αν αυτός κι οι συμπαίκτες του ένιωθαν αουτσάιντερ στο παιχνίδι με την Κροατία: "Μπορεί να θεωρούμασταν το αουτσάιντερ στο παιχνίδι με την Κροατία, αλλά δε νομίζω πως δείξαμε τέτοιο μέσα στο παρκέ. Αποδεικνύουμε κάθε φορά πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, με τη μαχητικότητα, την απόδοση και την αποφασιστικότητά μας. Δεν φοβόμαστε κανέναν! Αυτό είναι το mentality μας, ως ομάδα. Τους κοιτάμε όλους στα μάτια".

Για το συναπάντημα με την Ισπανία: "Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα. Είμαι όμως πολύ... πεινασμένος γι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως όλοι στα αποδυτήρια έχουν την ίδια πείνα, την ίδια δίψα. Θα κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο, θα δουλέψουμε και θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό είναι το ωραίο κομμάτι τέτοιων διοργανώσεων, πάντα κάτι ακόμη σπουδαιότερο έρχεται. Θα πρέπει να μαστε έτοιμοι"!

Για το ποιος θα βάλει πρώτος την 50άρα στο EuroBasket 2022, ο Λάουρι Μάρκανεν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή ο Λούκα Ντόντσιτς: "Ο Λάουρι! Μπορεί να βάλει 50 πόντους σε έναν αγώνα".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ