ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Λορέντζο Μπράουν στο SPORT24: "Δεν έχει σημασία από πού είμαστε ή τι γλώσσα μιλάμε, στο παρκέ είμαστε όλοι αδέλφια"

EuroBasket 2022, Ο Λορέντζο Μπράουν στο SPORT24: "Δεν έχει σημασία από πού είμαστε ή τι γλώσσα μιλάμε, στο παρκέ είμαστε όλοι αδέλφια"
SPORT24 / CHRISTOS PANAGOS

Ο Λορέντζο Μπράουν μίλησε στην κάμερα του SPORT24 μετά από τον θρίαμβο της Ισπανίας στον τελικό του EuroBasket 2022, εξηγώντας πως στο παρκέ όλοι μιλούσαν την ίδια γλώσσα.

Σχεδόν από το πουθενά, ο Λορέντζο Μπράουν βρέθηκε να φορά τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας. Χωρίς να έχει κάτι να τον δένει με τη χώρα, επελέγη από την Ομοσπονδία για να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Κι από εκεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή, στον άνθρωπο που κουμαντάρει το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο με μαεστρία. Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα γεγονότα.

Η επιλογή στην καλύτερη πεντάδα του EuroBasket 2022 εξηγεί τα πάντα γι αυτό.

Μετά από το φινάλε του τελικού με τη Γαλλία, ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο πρώτος παίκτης της Εθνικής Ισπανίας που μίλησε ενώπιον των ξένων δημοσιογράφων. Ενδεχομένως όχι τυχαία, αν κι αυτό μικρή σημασία έχει. Η ουσία κρυβόταν στα λόγια του, αφού αυτά που είπε είχαν ακόμη μεγαλύτερη αξία από αυτά που έκανε.

"Δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει το δέρμα σου, από πού είσαι. Είμαστε όλοι αδέλφια" είπε στην πιο δυνατή ατάκα από αυτές που ξεστόμισε.

Για αρχή βέβαια, έπρεπε να ολοκληρώσει τη βιντεοκλήση που έκανε με την οικογένειά του, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ. "Αυτή είναι η οικογένειά μου" ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους δημοσιογράφους, πριν ερωτηθεί αν έχουν καταλάβει στην οικογένειά του τι πέτυχε. "Το έχουν καταλάβει (ότι είμαι Πρωταθλητής Ευρώπης)" είπε χαμογελώντας, πριν ξεκινήσει η πραγματική αποτίμηση όσων συνέβησαν στην Τιφλίδα και το Βερολίνο για την Εθνική Ισπανίας.

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Όταν αυτό το ταξίδι ξεκινούσε, σκέφτηκες ποτέ ότι θα κατακτήσεις το χρυσό μετάλλιο με την Ισπανία;

"Ναι, αυτός ήταν ο πρώτος στόχο μου. Ήρθε με πολλή δουλειά, κι έγινε. Όπως είπα πριν, αντιμετώπισα πολύ κριτική, χωρίς να ξέρω το γιατί. Νιώθω ότι ότι υπήρχε θέμα λόγω της γλώσσας ή της χώρας, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα στο παρκέ. Δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι το δέρμα σου, από πού είσαι, όλοι είμαστε αδέλφια. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Αυτό τα λέει όλα, το ότι κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο".

- Ξέρεις να μιλάς καθόλου τα ισπανικά;

"Δεν ξέρω να χρησιμοποιώ κάποια λέξη. Απλά χαμογελάω και απολαμβάνω αυτό που κάνω".

- Είσαι έτοιμος να μάθεις ισπανικά μετά από αυτό το μετάλλιο;

"Έμαθα πολλά μέχρι τώρα, αλλά δεν μπορώ ακόμη να τα βάλω σε μια σειρά. Μόλις πάω στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα πάρω τον καθηγητή των ισπανικών μου και θα αρχίσω να μιλάω συνέχεια ισπανικά σ' εσάς παιδιά".

- Πόσο ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του τεχνικού επιτελείου σε αυτή την επιτυχία;

"Το τεχνικό επιτελείο είναι τρομερό. Το game plan, για κάθε μάχη που αντιμετωπίσαμε. Ήταν το σωστό ταίριασμα για όλους μας. Δεν ήμασταν η πιο μεγάλη ομάδα, δεν ήμασταν η πιο ταλαντούχα ομάδα, αλλά η ομαδική δουλειά κερδίζει στο τέλος της ημέρας. Αυτά τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους από τότε που ήταν μικρά παιδιά. Γι αυτούς, το ότι με δέχθηκαν εδώ και μου επέτρεψαν να κάνω αυτό που κάνω, κι αυτοί οι προπονητές που μου επέτρεψαν να είμαι κομμάτι αυτού, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα".

- Τι έμαθες για τη σημασία των ηγετικών χαρακτηριστικών από τον Ρούντι Φερνάντεθ;

"Σημαίνει τα πάντα! Αυτός ο τύπος έπαιζε με τραυματισμό, μιλούσε για όλους, όταν το χρειαζόμασταν. Μιλούσε για μας και ήταν ηγέτης στο παρκέ, επίσης. Μεγάλα τρίποντα όταν τα χρειαζόμασταν, βουτιές στο παρκέ. Αυτό δείχνει τα ηγετικά χαρακτηριστικά στην ηλικία των 37 ετών. Αγαπάει τόσο πολύ τη χώρα του, θυσιάζει το σώμα του για να κερδίσει αυτό το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι αυτού που έχει καταφέρει, ως τώρα".

- Δεν ξέρω αν έχεις δει το "Hustle" στο Netflix, αλλά πρέπει να σε ρωτήσω, ποιος είναι καλύτερος; Ο Μπο Κρουζ ή ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ;

"Είναι... ισοπαλία, ξέρεις. Έβγαλε τον Μπο Κρουζ στο παρκέ απόψε. Βλέπεις τι μπορεί να κάνει".

- Ο κόσμος αναρωτιέται για το δικό σου μέλλον στην Εθνική Ισπανίας. Θα παίξεις στις επόμενες διοργανώσεις;

"Δεν είμαι σίγουρος. Είμαι πολύ ανοιχτός σε αυτό, αν με καλέσει η Εθνική Ισπανίας για να παίξω, είμαι διαθέσιμος. Τώρα έχω να πάω στο Τελ Αβίβ, ανυπομονώ να βρεθώ εκεί. Φεύγω αύριο. Ό,τι κι αν γίνει, θα το γιορτάσουμε. Δεν ξέρω πώς, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στο Τελ Αβίβ και θα δω τους συμπαίκτες μου".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ