EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Κορκμάζ για το περιστατικό στους διαδρόμους: "Πέντε άτομα μας επιτέθηκαν, υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας"

EuroBasket 2022, Κορκμάζ για το περιστατικό στους διαδρόμους: "Πέντε άτομα μας επιτέθηκαν, υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας"
FIBA

Ο Φουρκάν Κορκμάζ πήρε θέση για όσα έγιναν στους διαδρόμους μετά από την αποβολή του από το παιχνίδι κόντρα στην Γεωργία, τονίζοντας πως οι σεκιούριτι δεν είχαν πρόθεση να αποτρέψουν τον καβγά αλλά να συμμετέχουν σε αυτόν.

Οι Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάτζε έγιναν τα πρόσωπα του αγώνα Τουρκία - Γεωργία για τους λάθος λόγους. Οι δυο τους έμπλεξαν σε καβγά κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον διαιτητή να τους αποβάλλει και τους δύο από το παιχνίδι. Η συνέχεια δόθηκε στους διαδρόμους έξω από τα αποδυτήρια όταν πέντε άτομα επιτέθηκαν στον Κορκμάζ και τον γυμναστή της ομάδας.

Ο παίκτης της Τουρκίας και των Σίξερς πήρε θέση για το περιστατικό αναφέροντας πως κανένα από τα άτομα της ασφάλειας δεν προσπάθησε να αποτρέψει το κακό αλλά να δημιουργήσει μεγαλύτερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είδατε τι συνέβη στο παρκέ. Ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο και άρχισε να με βρίζει. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να με βρίζει κατά πρόσωπο. Στα ματς λέγονται διάφορα, αλλά δεν είναι κάτι που θα το άφηνα να περάσει. Αντέδρασα ως άνθρωπος, ως αθλητής και ως άνδρας. Όταν διέσχιζα τον διάδρομο, ο φροντιστής ήταν μαζί μου. Τη στιγμή που προσπαθούσαμε να φτάσουμε στα αποδυτήρια, είδα τρεις Γεωργιανούς παίκτες μαζί με δύο ανθρώπους ασφαλείας να τρέχουν προς το μέρος μας. Αρχίσαμε να ανταλλάσσουμε γροθιές. Αυτό συνέβη για την ακρίβεια. Ήταν σαν μάχη στον δρόμο Δεν ειπώθηκε τίποτα. Άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μας και απλώς μας επιτέθηκαν. Εμείς προσπαθήσαμε απλώς να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Όπως κάνουν οι άνδρες. Ήταν πρόβλημα της ασφάλειας. Καταλαβαίνουμε πως παίζουν εντός έδρας, αλλά αυτό ήταν απαράδεκτο.

Ο γυμναστής μας ήθελε απλά να είναι στο πλευρό μου. Αν δεν ήταν αυτός τρεις Γεωργιανοί παίκτες θα έρχονταν πάνω μου να μου επιτεθούν. Μεγαλύτερα και πιο σοβαρά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Αρχικά ήρθαν και μου μίλαγαν άσχημα, κανείς δεν μου μιλάει εμένα άσχημα και όσοι το κάνουν θα πάρουν την αντίστοιχη απάντηση. Σε μία τέτοια διοργάνωση δεν γίνεται να εθελοτυφλείς σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι λάθος.

Δεν υπήρχε καμία ασφάλεια όταν πήγαινα στα αποδυτήρια. Πηγαίνοντας εκεί τρεις παίκτες ανάμεσά τους και ο Σανάτζε μαζί με δύο άτομα της ασφάλειας, μάς επιτέθηκαν. Άρχισαν να μας ρίχνουν γροθιές. Ήταν σαν μάχη στον δρόμο. Πέντε άτομα μας επιτέθηκαν και εμείς υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας. Έγινε χαμός. Ο σκοπός των ατόμων της ασφάλειας δεν ήταν καλός. Δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν τα γεγονότα".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ