EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Κολέ και Φουρνιέ παραδέχθηκαν την ανωτερότητα της Ισπανίας

Ο Βενσάν Κολέ
Ο Βενσάν Κολέ FIBA

Την ανωτερότητα της Ισπανίας στον τελικό του EuroBasket 2022 παραδέχθηκαν ο Βενσάν Κολέ κι ο Εβάν Φουρνιέ, που στάθηκαν στον τρόπο με τον οποίο τιμωρήθηκαν τα λάθη της ομάδας τους στο Βερολίνο.

Δεν είχαν πολλά να πουν στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του EuroBasket 2022 ο Βενσάν Κολέ κι ο Εβάν Φουρνιέ. Ήταν φανερά σε κακή διάθεση, αν μπορούσαν θα είχαν αποφύγει τη διαδικασία, αυτό ωστόσο δεν τους απέτρεψε από το να συγχαρούν την Ισπανία για τον τρόπο με τον οποίο τιμώρησε τα πολλά λάθη τους στη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βενσάν Κολέ:

"Η Ισπανία έπαιξε σπουδαία, έκαναν όσα είχαν σχεδιάσει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τα ξέραμε, αλλά δεν μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε. Ήταν επιθετικοί απέναντι στον Φουρνιέ και τον Ερτέλ, προσπάθησαν να μας διασπάσουν με την πίεσή τους. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα.

Δεν μας άφησαν να έχουμε τα όπλα για να γυρίσουμε το ματς. Χάσαμε το χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι οι αδυναμίες μας οδήγησαν σε λάθη, από αυτά ο αντίπαλος έβαλε 35 πόντους ενώ εμείς μόλις επτά από τα δικά τους λάθη. Αυτός ο αριθμός τα λέει όλα γι' αυτόν τον αγώνα. Επιβιώσαμε απέναντι στην Τουρκία και την Ιταλία, είχαμε πει ότι δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Αυτά τα λάθη μας σκότωσαν, ενώ ο αντίπαλος εκτέλεσε το πλάνο του στην εντέλεια".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εβάν Φουρνιέ:

"Η Ισπανία έπαιξε καλύτερα από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο, ενώ εμείς δεν εκτελέσαμε το δικό μας. Κάναμε πολλά λάθη, έβαλαν 35 πόντους από αυτά, δεν είχαμε τον έλεγχο. Απλώς έπαιξαν καλύτερα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ