BASKETBALL ANALYSIS

EuroBasket 2022, Ισπανία: Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν υπεύθυνος για 46 από τους 96 πόντους της κόντρα στην Γερμανία

Ο Λορέντζο Μπράουν
Ο Λορέντζο Μπράουν FIBA

Ο Λορέντζο Μπράουν οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ισπανία (και) κόντρα στην Γερμανια. Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την εμφάνισή του, όπου ξεχωρίζει η προσφορά 46 εκ των 96 πόντων της ομάδας του.

Η Ισπανία τα κατάφερε για ακόμα μία φορά. Κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, οι Ίβηρες έφτασαν μέχρι τον τελικό του EuroBasket 2022, νικώντας στον ημιτελικό την οικοδέσποινα Γερμανία (91-96). Στην μέση όλων αυτών ήταν ο Λορέντζο Μπράουν, ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι την ομάδα του.

Ο νατουραλιζέ γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους με 8/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Λορέντζο Μπράουν κόντρα στην Γερμανία
Το Shot Chart του Λορέντζο Μπράουν κόντρα στην Γερμανία INSTAT SCOUT

Η εμφάνισή του όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αν κάποιος κοιτάξει ακόμα πιο βαθιά στα στατιστικά του.

Οι 46 πόντοι που ήταν υπεύθυνος και το απίθανο νούμερο στο Pick and Roll

Σύμφωνα με το InStat Scout, από τις 6 ασίστ του Μπράουν η Ισπανία πήρε συνολικά 17 πόντους. Κοινώς, πρακτικά ήταν υπεύθυνος για τους 46 από τους 96 πόντους των Ισπανών, σε μία (ακόμα) απόδειξη της επιρροής του στο παιχνίδι. Υπάρχει όμως ένα ακόμα νούμερο που δείχνει ξεκάθαρα με ποιον τρόπο η Ισπανία έστησε όλο το πλάνο της γύρω από την ικανότητα του νατουραλιζέ γκαρντ σε δημιουργία και εκτέλεση.

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Μπράουν έστησε το 75% των Pick and Roll των Ισπανών (9 από τα 12) όπου εκδήλωσε την επίθεση ο χειριστής της μπάλας, σημειώνοντας 15 πόντους σε τέτοια κατάσταση (1.67 πόντοι ανά κατοχή, σε ένα απίστευτο νούμερο). Για την ακρίβεια, ο γκαρντ της Μακάμπι ήταν ο μόνος παίκτης της ομάδας του που σκόραρε σε κατάσταση Pick and Roll.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι στα 8 από τα 9 Pick and Roll που έστησε πήγε προς τα αριστερά, κάτι που γενικώς προτιμάει. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το InStat Scout, την τελευταία διετία ο Μπράουν έχει στήσει συνολικά 819 Pick and Roll. Στα 467 (57% των περιπτώσεων δηλαδή) από αυτά έχει προτιμήσει να πάει από αριστερά. Παρόλα αυτά, η Γερμανία φάνηκε να μην έχει πρόβλημα να τον στείλει προς τα αριστερά - όπου κατά κανόνα προτιμάει να σουτάρει μετά από ντρίμπλα - κάτι που όπως φάνηκε ήταν λάθος.

Ιδού όλα τα Pick and Roll που έχει στήσει ο Μπράουν την τελευταία διετία σε όλες τις διοργανώσεις με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε και η προτίμησή του να πηγαίνει προς τα αριστερά σε ποσοστό σχεδόν 60%:

Όλα τα Pick and Roll που έχει στήσει ο Λορέντζο Μπράουν την διετία 2020-2022
Όλα τα Pick and Roll που έχει στήσει ο Λορέντζο Μπράουν την διετία 2020-2022 INSTAT SCOUT

Ιδού ο τρόπος που επιτέθηκε στο Pick and Roll κόντρα στην Γερμανία

Τα Pick and Roll που έστησε ο Λορέντζο Μπράουν κόντρα στην Γερμανία και η πλευρά από όπου επιτέθηκε
Τα Pick and Roll που έστησε ο Λορέντζο Μπράουν κόντρα στην Γερμανία και η πλευρά από όπου επιτέθηκε INSTAT SCOUT

Ο κατάλληλος παίκτης στην κατάλληλη ομάδα

Οι Ισπανοί βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς πόιντ γκαρντ πριν το EuroBasket 2022 λόγω τραυματισμών και αποχωρήσεων. Ψάχνοντας για τον νατουραλιζέ που θα τους έδινε το κάτι παραπάνω στράφηκαν στον Μπράουν. Ο αγώνας με την Γερμανία είναι η τελευταία απόδειξη ότι ο Αμερικανός ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η Ισπανία για να ανέβει επίπεδο.

Ο νατουραλιζέ γκαρντ έχει κουβαλήσει την Ισπανία σε όλο το τουρνουά. Είναι ο παίκτης που στήνει σχεδόν τα μισά Pick and Roll της ομάδας (το 49.1% για την ακρίβεια) και αυτός που φροντίζει να την οργανώνει, αλλά και να της δίνει μέγεθος στην θέση του πόιντ γκαρντ. Ήταν ο κατάλληλος παίκτης στην κατάλληλη ομάδα. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και κόντρα στην Γερμανία..

Δείτε όσα ειπώθηκαν στη Game Night μετά τους δύο ημιτελικούς του EuroBasket:

TAGS BASKETBALL ANALYSIS EUROBASKET EUROBASKET 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ