EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Η FIBA "τέλειωσε" τους διαιτητές του Λιθουανία - Γερμανία, άλλαξε όμιλο ο ρέφερι του Τουρκία - Γεωργία

EuroBasket 2022: Η FIBA "τέλειωσε" τους διαιτητές του Λιθουανία - Γερμανία, άλλαξε όμιλο ο ρέφερι του Τουρκία - Γεωργία
FIBA

Εκτός EuroBasket έθεσε η FIBA τους διαιτητές που σφύριξαν τον αγώνα μεταξύ της Λιθουανίας και της Γερμανίας. Στον όμιλο της Κολωνίας ο Σέρβος Γκλίσιτς που σφύριζε την Τουρκία με τη Γεωργία.

Η ένσταση της Λιθουανίας για αλλοίωση αποτελέσματος δεκτή δεν έγινε, αλλά η FIBA έλαβε την απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στους διαιτητές του κυριακάτικου αγώνα με τη Γερμανία.

Ο Ιταλός ρέφερι Ματσόνι και οι δύο Πολωνοί Λίσκα - Προτς τέθηκαν ήδη στο περιθώριο από το αρμόδιο όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πληρώνοντας το τίμημα για τα σφάλματα στα οποία υπέπεσαν.

Το πιο εξόφθαλμο από αυτά ήταν φυσικά η αβλεψία της μη εκτέλεσης της ελεύθερης βολής από την τεχνική ποινή του προπονητή Γκόρντον Χέρμπερτ, με συνέπεια η Λιθουανία να στερηθεί την ευκαιρία για έναν έξτρα πόντο στο 60-63.

Οι ίδιοι φέρεται να επιχείρησαν να διορθώσουν το λάθος τους με άλλο ένα λάθος, ψάχνοντας τρόπο να εκτελεστεί η χρωστούμενη βολή επτά δεύτερα πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με καθυστέρηση δηλαδή ενός δεκαλέπτου. Μια ιδέα που προκάλεσε την αντίδραση των Γερμανών και φυσικά δεν υλοποιήθηκε.

Αντιθέτως, παραμένουν διαθέσιμοι προς ορισμό στα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης οι τρεις διαιτητές του αγώνα της Τουρκίας με τη Γεωργία (Γκλίσιτς, Σάλινς, Ζάστσουκ). Εξ αυτών των τριών ο Σέρβος Γκλίσιτς, από τον οποίο είχαν σοβαρά παράπονα οι Τούρκοι. μεταφέρθηκε στον όμιλο της Κολωνίας για να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET FIBA ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ