EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι σημαίνει ο πανηγυρισμός "too small" στον Σάνον στο 88-70 με την Ουκρανία

EuroBasket 2022, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι σημαίνει ο πανηγυρισμός "too small" στον Σάνον στο 88-70 με την Ουκρανία
PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ισοπέδωσε την Ουκρανία, ενώ σε μία φάση σκόραρε μπροστά στον Ίσουφ Σάνον κάνοντας τον γνωστό πανηγυρισμό "too small" που έχει καθιερωθεί στο NBA. Το SPORT24 εξηγεί τι σημαίνει ο πανηγυρισμός.

Η Εθνική Ανδρών επιβλήθηκε με 99-79 της Ουκρανίας στην βραδιά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας με την φανέλα της Ελλάδας με 41 πόντους. Μετά τον αγώνα έγραψε στο twitter ότι "το παιχνίδι παίζεται. Όχι με λόγια". Και αυτή η ατάκα εξηγεί ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην τέταρτη περίοδο του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με το σκορ στο 86-70, ο Γιάννης πήρε την μπάλα και πόσταρε τον Ίσουφ Σάνον των Ουκρανών, ο οποίος είναι από τους παίκτες που μίλησαν... αρκετά πριν από το παιχνίδι, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στο SPORT24 ότι ο Γιάννης είναι σαν... αυτόν, αφού έχει δύο πόδια και δύο χέρια. Αφού λοιπόν ο "Greek Freak" πήρε την μπάλα με τον νεαρό γκαρντ στην πλάτη του, έκανε ένα fade away σουτ και σκόραρε. Αμέσως μετά, γυρνώντας στην άμυνα χαμήλωσε το σώμα του και το χέρι του, κάνοντας μία χειρονομία - ουσιαστικά απευθυνόμενος στον Σάνον - που είναι αρκετά γνωστή στο NBA: Too Small.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο, το οποίο ξεκινάει στο 3:29 του VIDEO:

Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι μία χειρονομία που έχει καθιερωθεί στο NBA τα τελευταία χρόνια από διάφορους σταρ της λίγκας (και όχι μόνο). Χρησιμοποιείται όταν ένας παίκτης ποστάρει τον αντίπαλό του και σκοράρει, κάνοντας στην συνέχεια την χειρονομία για να τον "πικάρει", εννοώντας ότι είναι "πολύ μικρός, πολύ κοντός" για να τον μαρκάρει.

Αρχικά ήταν μία χειρονομία που έκαναν συνήθως γκαρντ που πόσταραν ισοϋψείς παίκτες και σκόραραν με δυναμική κίνηση, πηγαίνοντας τον αντίπαλο μέχρι μέσα στο καλάθι. Στην συνέχεια ωστόσο επεκτάθηκε η σημασία της και έγινε μόδα από παίκτες όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Λούκα Ντόντσιτς, με τον Γιάννη να παίρνει την σκυτάλη.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ