EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Φουρνιέ: "Όταν έβαλα στο λαιμό μου το ασημένιο μετάλλιο με πήγε πίσω στην αποτυχία"

EuroBasket 2022, Φουρνιέ: "Όταν έβαλα στο λαιμό μου το ασημένιο μετάλλιο με πήγε πίσω στην αποτυχία"
FIBA

Ο Εβάν Φουρνιέ παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου σχολίασε την απόφασή του να μην φορέσει το ασημένιο μετάλλιο ενώ βρισκόταν στο βάθρο τονίζοντας την απογοήτευση για την απώλεια του χρυσού.

Η εθνική Γαλλίας είχε στόχο το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2022, όμως η Ισπανία έφραξε τον δρόμο και την άφησε στη δεύτερη θέση. Και ενώ το ασημένιο μετάλλιο θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία, ο Εβάν Φουρνιέ το θεώρησε "προσβολή" ενώ μαζί με τον Ρουντί Γκομπέρ δεν φόρεσαν το ασημένιο στο στήθος κατά τη διάρκεια των απονομών.

Την κίνησή του αυτή σχολίασε ο Φουρνιέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή En Aparte στο Canal +.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εβάν Φουρνιέ:

"Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά για το χρυσό μετάλλιο και στο τέλος παίρνεις το ασημένιο ή το χάλκινο, τότε εγώ το εκλαμβάνω ως προσβολή. Όταν έβαλα στο λαιμό μου το ασημένιο με πήγε πίσω στην αποτυχία. Είναι δύσκολο και πρέπει να το ξεπεράσω. Διάλεξα να μην φορέσω το μετάλλιο όταν ήμουν στο βάθρο. Πολύς κόσμος δεν θα καταλάβει, δεν είναι σημάδι έλλειψης σεβασμού σε καμία περίπτωση.

Μπορούσε κανείς να δει πως όταν ήμασταν στο βάθρο ήμασταν όλοι απογοητευμένοι και 'αηδιασμένοι' Είναι σαν να επιβραβεύεσαι για την ήττα και σου λένε ' μπράβο σου, έχασες".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ