EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Φουρνιέ: "Αν επιστρέψω στην Ευρώπη, θα ήθελα να πάω σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός"

Ο Εβάν Φουρνιέ με τα εθνικά χρώματα της Γαλλίας
Ο Εβάν Φουρνιέ με τα εθνικά χρώματα της Γαλλίας FIBA

Ο Εβάν Φουρνιέ επανέλαβε με δηλώσεις του αυτό που είχε αναφέρει πριν από μερικούς μήνες, λέγοντας ότι αν αποφάσιζε να επιστρέψει στην Ευρώπη θα τον ενδιέφερε η προοπτική του Ολυμπιακού.

Ήταν Μάιος όταν ο Εβάν Φουρνιέ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον κόσμο του Ολυμπιακού, γράφοντας τότε στο twitter ότι αν επέστρεφε ποτέ στην Ευρώπη θα ήθελε να φορέσει την φανέλα των "ερυθρόλευκων". Σχεδόν 4 μήνες αργότερα, αυτό παραμένει στο μυαλό του, έστω και ως ένα (πολύ) μακρινό σενάριο.

Ο γκαρντ/φόργουορντ των Νικς και της εθνικής Γαλλίας μίλησε στην ΕΡΤ μετά την πρόκριση στον τελικό του EuroBasket 2022 χάρη στην νίκη με 95-54 επί της Πολωνίας στον ημιτελικό και με την κουβέντα να πηγαίνει στο παλαιότερο tweet του επανέλαβε αυτό που είχε γράψει τότε.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάζω τόσο μακριά, αλλά πάντα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα. Ελπίζω να έρθω κάποια στιγμή για να παρακολουθήσω τον Φαλ και να νιώσω την ατμόσφαιρα" δήλωσε αρχικά ο Γάλλος για να προσθέσει:

"Όσον αφορά το να επιστρέψω στην Ευρώπη προς το τέλος της καριέρας μου, είναι νωρίς για να πω, θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, όπως τραυματισμούς και άλλα. Είναι μακρινό. Αν όμως επιστρέψω στην Ευρώπη θα ήθελα να πάω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι νωρίς όμως, είμαι μόλις 29 χρονών και έχω μπροστά μου πολλά χρόνια στο NBA".

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην νίκη των Γάλλων και αν είχε... ελληνική χροιά, τόνισε: "Το ελληνικό στυλ έχει περισσότερο σχέση με το να σε νικάει η ομάδα με σουτ στο τέλος. Σήμερα ήταν η άμυνα που μας οδήγησε στην νίκη.

Παίξαμε δυνατά, δεν τους δώσαμε χώρους, δεν τους επιτρέψαμε να παίξουν το μπάσκετ τους γιατί είναι μία ομάδα που είναι επικίνδυνη όταν αποκτά αυτοπεποίθηση. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και ότανξ αρχίσαμε να χτίζουμε διαφορές ήταν δύσκολο για αυτούς να ακολουθήσουν.

Μέσα στο τουρνουά είχαμε πολλά πάνω-κάτω και δεν είχαμε το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Φουρνιέ:

Δείτε όσα ειπώθηκαν στη Game Night μετά τους δύο ημιτελικούς του EuroBasket:

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ