EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Φινλανδία: Το συγκινητικό post του Κόπονεν για το "αντίο" του στα παρκέ

Ο Πέτερι Κόπονεν
Ο Πέτερι Κόπονεν FIBA

Ο Πέτερι Κόπονεν ανακοίνωσε με έναν ξεχωριστό τρόπο μέσω twitter την απόσυρσή του από τα παρκέ, με ένα υπέροχο - αλλά και συμβολικό - post στο twitter.

Ο Πέτερι Κόπονεν και ο Σον Χαφ τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην εθνική Φινλανδίας στον αγώνα με την Ισπανία στο τελευταίο παιχνίδι τους με την φανέλα της εθνικής τους ομάδας. Ο Κόπονεν όμως δεν είπε απλώς "αντίο" στην εθνική. Αποσύρθηκε από τα παρκέ.

Στα 34 του χρόνια πλέον, το σώμα του δεν τον ακούει όπως κάποτε. Αποφάσισε λοιπόν να ρίξει τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα του, κάτι που έκανε με ένα συγκινητικό - και παράλληλα συμβολικό - tweet, όπου ανε΄βασε την φανέλα του με την εθνική και τα παπούτσια του, γράφοντας: "Ευχαριστώ μπάσκετ. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για όσα μου έδωσε το παιχνίδι".

Ο Κόπονεν ξεκίνησε την καριέρα του στην φινλανδική Χόνκα. Το 2007 οι Σίξερς τον επέλεξαν - για χάρη των Μπλέιζερς - στο Νο30 του NBA Draft, με τον Φινλανδό να μην κάνει ποτέ το άλμα για το NBA. Είχε όμως μία πλούσια καριέρα στην Ευρώπη, όπου φόρεσε ακόμα τις φανέλες της Βίρτους, της Χίμκι, της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν, της Ρετζιάνα και - την σεζόν που ολοκληρώθηκε - της Ελσίνκι.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ