NBA

Έτοιμος για το ντεμπούτο του στη Σάρλοτ ο Βασίλιε Μίτσιτς: Ο ανταγωνισμός στον άσο κι ο ρόλος του Σέρβου

Έτοιμος για το ντεμπούτο του στη Σάρλοτ ο Βασίλιε Μίτσιτς: Ο ανταγωνισμός στον άσο κι ο ρόλος του Σέρβου
AP PHOTO/GERALD HERBERT

Πολύ χρόνο και σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχει στους Χόρνετς ο Βασίλιε Μίτσιτς, που θα κάνει απόψε το ντεμπούτο του στη Σάρλοτ.

Δύο ημέρες μετά από την ανταλλαγή που τον έστειλε από την Οκλαχόμα Σίτι στη Σάρλοτ, ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με τους Χόρνετς. Ο Σέρβος γκαρντ θα είναι διαθέσιμος για το αποψινό εντός έδρας ματς με τους Μέμφις Γκρίζλις (02:00), με τον Στιβ Κλίφορντ να είναι επίσης έτοιμος να του δώσει και σημαντικό ρόλο, αλλά και πολλά λεπτά στο ροτέισον.

Ο Μίτσιτς (3.3 πόντοι, 2.5 ασίστ ανά 12 λεπτά σε 30 αγώνες με τους Θάντερ) ήξερε ότι ήταν δύσκολο να βρει πολύ χώρο πίσω από τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, στους Χόρνετς ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ναι μεν εκεί υπάρχει ένας άλλος σταρ, ο ΛαΜέλο Μπολ, προς το παρόν όμως βρίσκεται εκτός δράσης και δεν αποκλείεται να τον δούμε να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν από τη στιγμή που ο οργανισμός δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να κυνηγήσει (10-41).

Στον άσο, εκτός από τον ΛαΜέλο Μπολ, ο Κλίφορντ έχει τον Κάιλ Λάουρι που βρίσκεται εκτός ομάδας και τον Τρε Μαν που πήρε από τους Θάντερ μαζί με τον Μίτσιτς. Ο Ις Σμιθ κι ο Φρανκ Ντιλικίνα αποδεσμεύθηκαν, οπότε αυτή τη στιγμή ο Σέρβος δεν έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό και θα του προσφερθεί και χώρος και χρόνος για να δείξει αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του NBA.

Στους Γκρίζλις, τους οποίους θα υποδεχθούν οι Χόρνετς, άσοι είναι ο Σκότι Πίπεν Τζούνιορ κι ο Τζέικομπ Γκίλιαρντ, δύο παιδιά με περιορισμένο ταλέντο. Οπότε ο Μίτσιτς θα έχει μία πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για να παίξει πολύ, να διασκεδάσει ξανά με το παιχνίδι και να κερδίσει πόντους εν όψει της επόμενης σεζόν την οποία κοιτάζουν ήδη οι παράγοντες της ομάδας της Σάρλοτ. Ακόμη πάντως κι αν γυρίσει ο ΛαΜέλο Μπολ, ο πρώην παίκτης της Ανατολού Εφές φαίνεται πως θα έχει τον ρόλο του backup άσου καθώς ο Λάουρι αναμένεται, αργά ή γρήγορα, να αποδεσμευθεί για να κλείσει σε άλλη πόλη και σε άλλη ομάδα τη σεζόν.

Θυμίζουμε πως ο Μίτσιτς πήρε τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2023, αντί 23.555.150 δολαρίων. Φέτος θα εισπράξει 7.723.000 δολάρια, τη σεζόν 2024/25 άλλα 7.723.000, πριν η ομάδα του αποφασίσει έως τις 29 Ιουνίου του 2025 αν θα τον κρατήσει για ακόμα μία σεζόν αντί 8.109.150 δολαρίων. Με απλά λόγια, ο Σέρβος έχει εγγυημένη θέση στο NBA και για φέτος και για του χρόνου.

TAGS NBA ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ