ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική: Ο Πιτίνο μίλησε με Σπανούλη, αυξημένες πιθανότητες για την επιστροφή του "Kill Bill"

Ο Ρικ Πιτίνο σε στιγμιότυπο από αγώνα του Παναθηναϊκού στην EuroLeague
Ο Ρικ Πιτίνο σε στιγμιότυπο από αγώνα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επανέλαβε την επιθυμία του να ξαναφορέσει τη φανέλα της Εθνικής. Τι γίνεται με Αντετοκούνμπο, αλλά και Κουφό, εν όψει της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό.

Ο Ρικ Πιτίνο προετοιμάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι του στην Αθήνα, εν όψει της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών για το Προολυμπιακό του Καναδά.

Ο πολύπειρος τεχνικός αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου (σ.σ.: η ακριβής ημερομηνία θα ξεκαθαρίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας), με τον ίδιο -από το Μαϊάμι που βρίσκεται αυτή την περίοδο- να παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της προετοιμασίας, την Τρίτη 1 Ιουνίου.

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Το μείζον ζήτημα φυσικά είναι τι θα συμβεί με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό έχει εκφράσει τις σκέψεις που κάνει για επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι δύο άνδρες έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, με τον 39χρονο γκαρντ να ξεκαθαρίζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό πως θέλει πολύ να ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και να συνδράμει στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την ίδια ώρα όμως, θέλει -μέχρις εκείνη την στιγμή- να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση με τον Ολυμπιακό και το συμβόλαιό του.

Πέραν του Βασίλη Σπανούλη, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μια σημαντική επιστροφή: αυτή του Κώστα Κουφού. Ο 32χρονος σέντερ σκέφτεται κι αυτός να αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Ανδρών σε μια μεγάλη διοργάνωση, έχοντας άλλωστε κλείσει τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, είναι σαφές πως ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν θα βρίσκονται στην προετοιμασία για το Προολυμπιακό, αφού θα έχουν υποχρεώσεις με Μιλγουόκι Μπακς και Λος Άντζελες Λέικερς για το ΝΒΑ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει ο Ρικ Πιτίνο, στην προετοιμασία θα βρίσκονται από 14 έως 16 παίκτες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται φυσικά ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Σλούκας, αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ -φυσικά στη λίστα θα προστεθεί κι ο Βασίλης Σπανούλης, εφόσον οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Kill Bill στη "γαλανόλευκη".

Στη λίστα του ομοσπονδιακού τεχνικού αναμένεται να βρίσκεται κι ο Γιώργος Πρίντεζης, για τον οποίο άλλωστε έχει αναφερθεί πολλάκις με κολακευτικά λόγια. Όχι όμως κι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος -να θυμίσουμε ότι- ταλαιπωρήθηκε τη φετινή σεζόν από σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης στο β' μισό.

Γενικότερα, ο Ρικ Πιτίνο προβληματίζεται για το γεγονός πως έχει παρατηρηθεί λειψανδρία στη front line. Κι εδώ ίσως είναι που "κουμπώνει" ακόμη πιο έντονα, το ενδεχόμενο της επανόδου του Κώστα Κουφού στην Εθνική Ανδρών.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"

Πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Βικτόρια, όπου θα πραγματοποιηθεί ο όμιλος της Εθνικής για το Προολυμπιακό, θα διοργανωθεί για ακόμη ένα καλοκαίρι το "Ακρόπολις" στην Αθήνα. Αντίπαλοι θα είναι η Σερβία, το Πουέρτο Ρίκο, ενώ αναζητάται ακόμη μία ομάδα, που θα αντικαταστήσει τη Νέα Ζηλανδία (σ.σ.: ακύρωσε τη συμμετοχή της λόγω κυβερνητικής απόφασης).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ