ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νέων: Προπονητικό διήμερο με Κολοβέρο, Μπάκναλ, Καλαϊτζάκη και Παπαγιάννη

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος στο ματς απέναντι στον Άρη
Ο Ιωσήφ Κολοβέρος στο ματς απέναντι στον Άρη INTIME

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει προπονητικό διήμερο στο ΟΑΚΑ το διήμερο 3-4/6 ανακοινώνοντας μία προεπιλογή 32 παικτών, όπου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα ονόματα του Ιωσήφ Κολοβέρου, του Μαρκ Μπάκναλ, γιου του άλλοτε παίκτη του Ηρακλή και του Άρη, Στιβ Μπάκναλ, αλλά και των Αλέξανδρου Καλαϊτζάκη και Μηνά Παπαγιάννη.

Η Εθνική Νέων (U20) θα συμμετάσχει φέτος στο Eurobasket U20 του Μαυροβουνίου (16-24/7) με προπονητή τον Μάκη Γιατρά. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ το πρώτο προπονητικό διήμερο, όπου εστάλη προσκλητήριο σε 32 παίκτες.

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος (που αγωνίστηκε φέτος δανεικός στον Ιωνικό από τον Ολυμπιακό) είναι από τα πιο γνωστά ονόματα, ωστόσο την ίδια στιγμή υπάρχουν κι άλλα ονόματα που έχουν ενδιαφέρον.

Ονόματα όπως του Μαρκ Μπάκναλ, γιου του άλλοτε παίκτη του Ηρακλή και του Άρη, Στιβ Μπάκναλ, ο οποίος έχει ελληνική υπηκοότητα επειδή η μητέρα του είναι Ελληνίδα. Στην λίστα όμως υπάρχουν ακόμα αρκετά γνωστά ονόματα, όπως ο Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης (αδελφός των Γιώργου και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη), ο Μηνάς Παπαγιάνης (αδελφός του Γιώργου Παπαγιάννη), ο Αντώνης Φιλίππου (γιος του Νίκου Φιλίππου, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 1987), ο Βασίλης Τόλιας (γιος του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Νίκου Τόλια) και ο Σταύρος Μπολάτογλου (γιος του γνωστού προπονητή, Θοδωρή Μπολάτογλου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Νέων Ανδρών θα έχει ένα προπονητικό διήμερο στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (3/6) και το Σάββατο (4/6). Οι αθλητές που καλούνται να βρίσκονται στα βοηθητικά γήπεδα στις 3 Ιουνίου στις 10.00 είναι οι:

Ιωσήφ Κολοβέρος (Ιωνικός Ν./Ολυμπιακός), Σωτήρης Οικονομόπουλος (Ολυμπιακός), Χρήστος Καφέζας (Αχαγιά 82), Ηλίας Μανιάς (Παγκράτι), Τηλέμαχος Βησσαρίου (Λάρισα), Γιώργος Φίλλιος (Ηρακλής), Στέργιος Πράπας (Κολοσσός Ρ.), Αλεξάνδρος Καλαϊτζάκης (ΕΦΑΟΖ), Σωτήρης Κατσαμούρης (Λεύκιππος), Μάριος Γιώτης (Goettingen/Γερμανία), Κώστας Σαξιώνης (ΑΕΚ), Γιάννης Χριστοφίλης (Creighton/ΗΠΑ), Απόστολος Ρούμογλου (ΠΑΟΚ), Αναγνώστης Παπασάβογλου (Δόξα Λευκάδας), Βασίλης Τόλιας (Saint Thomas Aquinas/ΗΠΑ), Αναστάσης Κωστόπουλος (Πανερυθραϊκός), Ιωάννης Μερμίγκης (Οίακας Ναυπλίου), Μανώλης Βαφειάδης (Πολύγυρος), Γιώργος Πετανίδης (Ηρακλής), Παναγιώτης Τσάμης (Πανερυθραϊκός/Ολυμπιακός), Άγγελος Ραπτίδης (ΚΟ Χολαργός), Μηνάς Παπαγιάννης (Μαρούσι), Περικλής Κουρουπάκης (Αγρίνιο), Αντώνης Καραγιαννίδης (Δόξα Λευκάδας), Δημήτρης Χατζής (ΕΦΑΟΖ), Σταύρος Μπολάτογλου (Northwestern State/ΗΠΑ), Ηλίας Καλημέρης (Ερμής Σχηματαρίου), Μανώλης Κοντούδης (Πανερυθραϊκός), Σωτήρης Ναυπλιώτης (Putnam Science/ΗΠΑ), Μαρκ Μπάκναλ (Badajoz/Ισπανία), Αντώνης Φιλίππου (Frank Phillips College/ΗΠΑ), Χάρης Κιούσης (Solent Kestrels/Αγγλία), Aναστάσης Σπυρόγλου (Oberlin College Ohio/ΗΠΑ).

Η προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών θα αρχίσει στις 13 Ιουνίου. H Εθνική U20 και θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο 16-24 Ιουλίου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ