ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Μπάσκετ: Οι αντίπαλοι στον επόμενο προκριματικό γύρο και το μονοπάτι για το Παγκόσμιο Κύπελλο

/  - .  (  / EUROKINISSI)
/ - . ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ανδρών συνέτριψε τη Μεγάλη Βρετανία και -εκτός των άλλων- έμαθε αντιπάλους στον επόμενο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην pole position η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η νίκη του Βελγίου επί της Σλοβακίας στη Mons Arena ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο αναφορικά με τις ομάδες που θα βρεθούν -μαζί με την Ελλάδα- στον επόμενο προκριματικό γύρο με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τη Λετονία και το Βέλγιο, έχοντας παράλληλα τον πρώτο λόγο για να εξασφαλίσει ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα;

Καταρχάς, χάρη στον "άσο" που πήρε η "γαλανόλευκη" το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου στη Λάρισα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, εξασφαλίζοντας πως θα μεταφέρει τρεις νίκες στην επόμενη φάση.

Την ίδια ώρα, η Λετονία κέρδιζε τη Σερβία (66-59) για να τη φέρει σε (ακόμη πιο) δύσκολη θέση εν όψει του επόμενου προκριματικού γύρου. Βλέπετε, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες (θα τις μεταφέρει και θα έχει το πάνω χέρι), εν αντιθέσει με εκείνη του Σβέτισλαβ Πέσιτς που έχει μία νίκη και δύο ήττες. Γεγονός που καθιστά το παιχνίδι με το Βέλγιο σε "τελικό" προκειμένου να μην γίνει ακόμη πιο δύσκολη η διαδρομή προς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Η βαθμολογία στην επόμενη προκριματική φάση

  1. Ελλάδα 3-1
  2. Λετονία 3-1
  3. Τουρκία 1-2
  4. Σερβία 1-2
  5. Μεγάλη Βρετανία 1-2
  6. Βέλγιο 1-2
    *Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023
    *Εκκρεμούν τα εξής παιχνίδια που θα επηρεάσουν την τελική εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος όμιλος: Μεγάλη Βρετανία - Τουρκία & Σερβία - Βέλγιο

Σημείωση: Από τη στιγμή που η Λευκορωσία αποκλείστηκε και τα αποτελέσματα Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας ακυρώθηκαν, για να υπάρξει ισονομία, θα ακυρωθούν τα αποτελέσματα Σερβίας, Λετονίας και Βελγίου με την Σλοβακία, ώστε να υπάρχει ίσος αριθμός αγώνων για τις έξι ομάδες του ομίλου της Β' φάσης.

Το πρώτο παράθυρο της Β' φάσης θα γίνει στις 25 και στις 28 Αυγούστου, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει αυτούς τους αγώνες ως πρόβα τζενεράλε πριν από το EuroBasket 2022. Σε αυτό το ζευγάρι αγώνων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με το Βέλγιο (εκτός στις 25 Αυγούστου) και με τη Σερβία (εντός στις 28 Αυγούστου). Το δεύτερο παράθυρο θα γίνει τον Νοέμβριο, ενώ το τρίτο θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2023.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ