ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Εθνική μπάσκετ, ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night: "Αν θεωρήσεις ότι κάτι είναι εύκολο ή δεδομένο, πας σπίτι σου"

Εθνική μπάσκετ, ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night: "Αν θεωρήσεις ότι κάτι είναι εύκολο ή δεδομένο, πας σπίτι σου"

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην Game Night για την πρόκριση της Εθνικής απέναντι στην Τσεχία, αλλά και για τη συνέχεια του EuroBasket.

Η Εθνική ομάδα κατάφερε και πήρε τη νίκη απέναντι στην μαχητική ομάδα της Τσεχίας, με τους διεθνείς να βγάζουν αντίδραση ειδικά στην τέταρτη περίοδο και να "καθαρίζουν" το ματς.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην Game Night για την πρόκριση της Εθνικής, αλλά και για τη συνέχεια του EuroBasket.

Αρχικά μιλώντας για το ματς είπε: "Σίγουρα δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Είμαστε στις 16 καλύτερες και γνωρίζαμε πως θα είναι δύσκολο. Ήταν εξαιρετική ομάδα η Τσεχία. Είναι δουλεμένη και οι παίκτες είναι πολλά χρόνια μαζί. Νομίζω ότι αυτό που έκανε μεγάλη διαφορά ήταν το αμυντικό μας κομμάτι στο δεύτερο μισό.

Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε προσπαθώντας να κοιτάξουμε πρώτα την επίθεση και εγκλωβιστήκαμε πάρα πολύ. Όταν παίρνεις την μπάλα συνέχεια από το διχτάκι βρίσκεις απέναντι σου μια οργανωμένη άμυνα και αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο για τον Γιάννη να βρει τους διαδρόμους όταν η άμυνα είναι πάνω του και για να πάρουμε το μέγιστο από αυτόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο σφίξαμε την άμυνα μας και πήραμε τα ριμπάουντ είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες, ανοίξαμε το γήπεδο βάλαμε μεγάλα σουτ. Σε ένα παιχνίδι πρέπει να κάνεις ότι γίνεται για να κερδίσεις. Αυτό είναι που μετράει, η νίκη"

Για τα όσα έγιναν στη φάση των "16": "Δεν νομίζω πως αποδράσαμε με τη νίκη. Αν δεις όλα τα ματς της φάσης των "16" πήγανε κοντά, ακόμα και το Σλοβενία - Βέλγιο που ήταν θεωρητικά εύκολο ματς. Δεν υπάρχει εύκολο ματς και εκεί είναι η παγίδα. Αν θεωρήσεις ότι κάτι είναι εύκολο ή δεδομένο, πας σπίτι σου".

Για το ματς με την Γερμανία: "Έχω δει αρκετά ματς της Γερμανίας από την αρχή του τουρνουά. Είναι μια ομάδα καλή, συμπαγής, δυνατή με δυνατά κορμιά, ταλέντο, ταχύτητα. Δεν θα είναι εύκολο. Θα έχουν και τον κόσμο με το μέρος τους.

Δείτε την Game Night για το ματς της Εθνικής με την Τσεχία και τις μάχες στη Super League:

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ