ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Μπάσκετ: Με Τζορτζ Πάπας ξεκίνησε η προετοιμασία για Λετονία και Βέλγιο

Εθνική Μπάσκετ: Με Τζορτζ Πάπας ξεκίνησε η προετοιμασία για Λετονία και Βέλγιο
HELLENIC BASKETBALL FEDERATION / FACEBOOK

Ο Τζορτζ Πάπας είναι ο πρώτος εκ των παικτών της EuroLeague που ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών, ήδη από την πρώτη μέρα. Εκτός ο Λεωνίδας Κασελάκης, λόγω τραυματισμού.

Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου την προετοιμασία για τους δύο αγώνες του "παραθύρου" της FIBA, απέναντι σε Λετονία και Βέλγιο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Η πρώτη προπόνηση περιελάμβανε, εν τέλει, δεκαέξι (16) αθλητές κι όχι δεκατέσσερις (14), όπως είχε ανακοινωθεί προ μερικών ημερών.

Μεταξύ αυτών που προπονήθηκαν ήδη υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου, είναι κι ο Τζορτζ Πάπας. Ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού είναι ο πρώτος εξ αυτών που αγωνίζονται στην EuroLeague που βοηθά στην προσπάθεια για το 2/2 σε αυτούς τους αγώνες των προκριματικών. Αντίθετα, εκτός είναι ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμος μετά από τον τραυματισμό του.

Στην προετοιμασία θα έχουν βοηθητικό ρόλο επίσης ο Γιώργος Τανούλης και ο Στέλιος Πουλιανίτης.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει γνωστό ποιοι (και πότε) από τους υπόλοιπους παίκτες που αγωνίζονται στην EuroLeague θα ενισχύσουν τη "γαλανόλευκη" σε αυτό το "παράθυρο". Η στάση που κρατά η Παρτίζαν στο θέμα του Γιαμ Μαντάρ πάντως μόνο ευχάριστος οιωνός δεν είναι πάντως, σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου στους δύο αγώνες.

Οι προπονήσεις γίνονται υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου και των συνεργατών του Σάββα Καμπερίδη, Στέφανου Τριαντάφυλλου και Μάριου Μπατή.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών περιλαμβάνει προπόνησεις στο ΟΑΚΑ για δύο ακόμη μέρες, με την αποστολή να ταξιδεύει για την Κρήτη την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Την επομένη του αγώνα με τη Λετονία (Σάββατο 12 Νοεμβρίου), η Εθνική Ανδρών θα επιστρέψει στη βάση της, για μία προπόνηση, πριν ξαναμπεί στο αεροπλάνο, αυτή τη φορά με προορισμό το Βέλγιο, όπου τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα δώσει ακόμη έναν κρίσιμο αγώνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ